• Haberler
  • Spor
  • Jesus Dünya Rekorunu Kırdı Artık Zirve'de Tek Başına

Jesus Dünya Rekorunu Kırdı Artık Zirve'de Tek Başına

Fenerbahçe'nin takımı şampiyon yapamadığı için gönderdiği Jorge Jesus, dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan takımlarından dünyaca ünlü Neymar, Malcom, Ruben Neves gibi oyuncuların da yer aldığı Al-Hilal takımının başına geçen Jorge Jesus, dünya futbol tarihine geçti.

Kırılması güç olan bir rekora imza atan tecrübeli çalıştırıcı basamakları tek tek çıktığı zirve yolunda önce dünya rekorunu egale etti son galibiyetiyle de bu rekorun tek başına sahibi olmayı başardı.

EN UZUN GALİBİYET SERİSİ

Al Hilal takımının başında çıktı son 28 resmi karşılaşmayı da kazanma başarısı gösteren Jesus ve öğrencileri dünya futbol tarihindeki en uzun galibiyet serisinin de sahibi oldu.

Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, Asya Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Marcelo Gallardo yönetimindeki Al İttihad ile karşı karşıya geldi. King Abdullah Sports City Stadyumu'nda oynanan maçı Al Hilal, 2-0 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

YARI FİNAL DÜNYA REKORUYLA BİRLİKTE GELDİ


Al-Hilal aldığı bu galibiyetle yarı finale yükselmekle kalmadı dünya rekorunu da kırmış oldu. Son 28 maçını kazanma başarısı gösteren Al-Hilal futbol tarihindeki en uzun galibiyet serisinin tek başına sahibi oldu.

Jesus ve öğrencileri 7 yıldır kırılamayan rekoru önce egale etti sonra kırdı. Zirvenin yeni sahibi Al-Hilal ve Jesus oldu.


Dünyadaki en uzun galibiyet serisine sahip takım 2017'ye kadar Ajax'tı. 1971-72 yılları arasında 26 maçlık galibiyet serisi yakalayan Hollanda ekibinin rekorunu 2017'de The New Saints kırdı. The New Saints ise 2024 yılında 7 yıl sonra zirveyi Al-Hilal’e kaptırdı.

İşte en uzun galibiyet serisine sahip olan takımlar;


Al-Hilal - 28 maç
The New Saints - 27 maç
Ajax - 26 maç (1972)
Ajax - 25 maç (1995)
Coritiba - 24 maç
Bayern Münih - 23 maç
Real Madrid - 22 maç
Manchester City - 21 maç

Bakmadan Geçme