• Haberler
  • Spor
  • İtalya'da Maç Başladığı Gibi Bitti! İtalya: 0 - Türkiye: 0

İtalya'da Maç Başladığı Gibi Bitti! İtalya: 0 - Türkiye: 0

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, özel maçta İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesindeki hazırlık maçında Bologna şehrindeki Renato Dell'Ara Stadyumu'nda İtalya ile karşı karşıya geldi.

Türkiye ile İtalya, 90 dakika boyunca bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. Ev sahibi takımın bir topu ise direğe takıldı.

SEMİH KILIÇSOY İLK KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

A Milli Futbol Takımı'nda karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Semih Kılıçsoy, 82. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine oyuna girdi. Genç golcü, böylelikle İtalya karşılaşmasıyla birlikte A takım düzeyinde ilk kez milli formayı giydi.

İKİNCİ VE SON HAZIRLIK MAÇI POLANYA İLE

Mart ayında oynadığı son iki hazırlık maçından mağlubiyetle ayrılan milliler, Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 kaybetmişti. İtalya ile deplasmanda 0-0 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, EURO 2024 öncesindeki son hazırlık karşılaşmasını 10 Haziran'da deplasmanda Polonya ile oynayacak.

TARİHİNDE HİÇ GALİBİYETİ YOK

Türkiye ile İtalya tarihte bu zamana kadar 9'u resmi 7'si özel olmak üzere toplam 16 kez karşı karşıya geldi. Türkiye bu karşılaşmaların hiçbirisinde galip gelemedi.

Türkiye ile İtalya en son 29 Mart 2022 yılında yine özel bir maçta karşı karşıya gelmiş ve müsabaka İtalya'nın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Bakmadan Geçme