• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da Filistin gösterilerinde 2 polis memuru açığa alındı

İstanbul'da Filistin gösterilerinde 2 polis memuru açığa alındı

İsrail'in zulmü altındaki Filistinlilere destek amacıyla Beyoğlu'nda gösteri düzenleyen gruba müdahale eden 2 polis memuru açığa alındı.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde başlayan protesto gösterisi, katılımcıların dağılmasının ardından bazı grupların güvenlik güçlerine mukavemet göstermesiyle gerilime sahne oldu.

Yerlikaya, göstericilerin büyük bir kısmının uyarılara uyarak dağıldığını, ancak bir grubun devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine direndiğini belirtti.

43 KİŞİYE GÖZALTINA 

Olaylar sonucunda 43 kişi yakalandı, 38'i kimlik kontrolünün ardından serbest bırakılırken, 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

2 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

Yerlikaya yaptığı açıklamada, 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve olayların incelenmesi için mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

 

NE OLMUŞTU?

 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken AK Parti'nin 'İsrail ile ticaret' sessizliği de devam ediyor. İktidarın 'üç maymun'u oynadığı konu için yurttaşların tepkisiyse sürüyor.

 

GÖZALTINA ALINDIKLARI GÖRÜNTÜLER

Son olarak Taksim Beyoğlu'nda 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğu tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde polis çok sayıda kişiyi darbederek ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Gazeteci Metin Cihan'ın X hesabından paylaştığı videoda, çok sayıda kadının ters kelepçeyle polis otobüsüne bindirildiği görüldü.

 

POLİSE GÖNDERMELİ PAYLAŞIM

 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğunun resmi X hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin polisi İsrail'in askeri! Darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan arkadaşlarımıza araçta elleri bağlı olmasına rağmen işkence devam ediyor! Ne koruduğunuz holdingler ne de onların yardımcısı devlet şiddeti bizi korkutabilir. #İsrailleTicareteDurDe"

Türkiye'nin polisi İsrail'in askeri!

Darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan arkadaşlarımıza araçta elleri bağlı olmasına rağmen işkence devam ediyor!

Ne koruduğunuz holdingler ne de onların yardımcısı devlet şiddeti bizi korkutabilir. 

 

AK PARTİ MİTİNGİNDE DE PANKART AÇMIŞLARDI

 

"Filistin İçin Bin Genç", yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı 'Büyük Ankara Mitingi'nde de 'İsrail ile ticareti kes' pankartı açmıştı.

Pankart açan kadınlar yaka paça miting alanından çıkarılırken; gözaltı iddiası ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanmıştı.