• Haberler
  • Gündem
  • İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri Kim Olacak? Mahmut Eren Mi? Cübbeli Ahmet Mi?

İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri Kim Olacak? Mahmut Eren Mi? Cübbeli Ahmet Mi?

İsmailağa Cemaatinin Lideri Hasan Kılıç Hocanın vefatının ardından yeni liderinin kim olacağı merak konusu oldu. İsmailağa cemaati lideri Mahmut Eren Hoca mı olacak?

İsmailağa Cemaatinin Lideri Hasan Kılıç Hocanın vefatının ardından yeni liderin kim olacağı merak edildi. Cemaatin önde gelen isimlerinden Mahmut Eren Hoca'nın cemaatin yeni lideri olacağı konuşuluyor.

Mahmut Eren Hoca, önde gelen İslam alimlerinden Mahmud Efendi'nin damadı olarak İslam dünyasında saygın bir yer edinmiştir. Aile kökleri itibariyle saygın ve kayıtlı bir aileye mensup olan Mahmut Eren Hoca, İslam'ın öğretilerini yaşatan ve manevi bir lider olarak öne çıkan bir isimdir.

İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri Kim Olacak? Mahmut Eren Mi? Cübbeli Ahmet Mi?

MAHMUT EREN HOCA KİMDİR?

Mahmut Eren Hoca 1960 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur.

Mahmut Eren Hoca, İslam dünyasının önemli manevi liderlerinden biri olan Mahmud Efendi'nin damadı olarak dikkat çeker. Bu aile bağları, Hoca'nın dini eğitim ve öğretilerdeki bilgisine katkı sağlamıştır.

Mahmut Eren Hoca'nın, İslami değerlere olan bağlılığını ve öğretilerini gelecek nesillere aktarma misyonunu sürdüren oğulları Ahmed ve Abdullah Hoca ile torunları Abdulhalik ve Muhammed Fatih Hoca arasındaki güçlü bağlar, ailenin İslam mirasının nesilden nesile aktarılır.

CÜBBELİ AHMET MAHMUT EREN'E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Katıldığı bir televizyon programında kendisine sorulan sorular arasında İsmailağa Cemaatinin Hasan Kılıç Hocaefendiden sonra yerine yeni liderin Mahmut Eren ‘in olacağı sorusuna Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü, ‘bu iş babadan oğula geçerek holding gibi yürürse ben yokum’ dedi.

İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri Kim Olacak? Mahmut Eren Mi? Cübbeli Ahmet Mi?

CÜBBELİ AHMET İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ OLACAK MI?

Hasan Hoca'nın vefatının ardından yerine gelebilecek isimlerden birisi de Cübbeli Ahmet oldu. Televizyon programında gösterdiği tepki ve cemaatten kovulması gibi etkenlerden dolayı Cübbeli Ahmet Hocanın yeni lider olup olmayacağı iddialar arasında.

CÜBBELİ AHMET HOCA KİMDİR?

Ahmet Mahmut Ünlü 27 Şubat 1965'te İstanbul'da doğmuştur. Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Türk vaiz, hafız ve yazardır. İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerindendir. Resaili Ahmediyye ismiyle değişik konularda yayımlanmış birçok risalesi bulunan Ahmet Mahmut Ünlü, medyada yer alan tartışmalı ifadeleri, yazdığı kitaplarla ve verdiği vaazlarla tanınmaktadır.

İslâmiyet'e getirilen yeni yorumlara ve reformist görüşlere karşı durmaktadır. İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışına göre yaşamak gerektiğini savunur. Özellikle İstanbul dışındaki mekânlarda vermiş olduğu vaazlar ilgi görmektedir.

1999'da Gölcük depreminin ardından yaptığı bazı açıklamaları sebebiyle 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha sonraki yıllarda da çeşitli suçlamalarla hakkında davalar açılmış ve bunların hepsinden beraat etmiştir.