İran, İsrail'in Misilleme Saldırısına Hazırlanıyor

İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırı sonrası İsrail'in misilleme yapacağını duyurması İran'ı üst düzey alarma geçirdi

İran, İsrail'in Misilleme Saldırısına Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD ve Avrupa ülkeleri , Tahran'ın hafta sonu düzenlediği füze ve insansız hava aracı saldırısının neden olduğu gerilimin artmasını önleyecek bir yanıt vermemesi için İsrail'e baskı yaparken, İran kendi topraklarına yönelik misilleme amaçlı bir İsrail saldırısına hazırlanıyor.

İran Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerini saldırılara hazırladığını ve donanmasının Kızıldeniz'deki ticari İran gemilerine eşlik etmeye başlayacağını açıkladı.

İRAN, SURİYE'DEN PERSONELLERİNİ TAHLİYE ETMEYE BAŞLADI

Suriyeli ve İranlı yetkililer ve danışmanlar, Tahran'ın ayrıca İslam Devrim Muhafızları'nın yoğun olarak bulunduğu Suriye'deki bölgelerden personelini tahliye etmeye başladığını söyledi. 

Suriyeli güvenlik yetkilileri, Devrim Muhafızları ve İran destekli militan grup Hizbullah'ın Suriye'deki üst düzey subaylarının varlığını azalttığını, orta rütbeli subayların ise ülkedeki asıl yerlerinden ayrıldığını söyledi.

İSRAİL 

İsrail'li yetkililer, yanıt vermeyi planladığını söyledi ancak kendi seçtikleri bir zamanda ve sorumlu bir şekilde yanıt vereceklerini belirttiler.

Biden yönetimi, İsrail'i misilleme yapmamaya ve bunun yerine İsrail ve Arap uluslarını da içeren ABD aracılı bir ittifakın, İran'ın Cumartesi günü 300'den fazla saldırı uçağı ile seyir ve balistik füzeleri içeren saldırısını başarıyla püskürttüğünden tatmin olmaya teşvik ediyor.

İNGİLTERE DEVREDE

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüşmek ve gerilimin azaltılması mesajını güçlendirmek üzere Çarşamba günü İsrail'deydi .

Daha sonra kabinesine bir konuşma yapan Netanyahu, diplomatlara İsrail'in "kendi kararlarını vereceğini ve İsrail devletinin kendini savunmak için gereken her şeyi yapacağını" söylediğini söyledi.

MUHABİR HABER MERKEZİ