• Haberler
  • Gündem
  • Irak Uyruklu Vatandaşa Ruhsat Vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal İfadeye Çağrıldı

Irak Uyruklu Vatandaşa Ruhsat Vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal İfadeye Çağrıldı

Afyonkarahisar Valiliği, Burcu Köksal'ı mültecilere işyeri açma ruhsatı vermediği gerekçesiyle ifadeye çağırdı.

31 Mart yerel seçimler öncesinde belediyenin kapılarının DEM Partililere kapalı olduğunu söyleyen ve partisiyle karşı karşıya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçimlerden hemen sonra da mültecilere ait işyerlerini mühürlemesiyle gündem olmuştu.

Köksal, göreve geldikten sonra mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını belirterek “Söz verdiğim gibi Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, amasız, fakatsız, göndereceğiz” ifadelerine yer vermişti. 

İFADEYE ÇAĞRILDI

Bu gelişmelerin ardından Burcu Köksal hakkında flaş bir gelişme yaşandı.
Afyonkarahisar Valiliği, Burcu Köksal’ı mültecilere işyeri açma ruhsatı vermediği gerekçesiyle ifadeye çağırdı.
Köksal, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tam olmasına rağmen işyeri açmasına izin verilmediği gerekçesiyle Valilik tarafından ifadeye çağrıldı. 

Vali Yardımcısı Fatih Topuz imzasıyla Valilikten Köksal’a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
Müşteki Irak uyruklu Moussa K. GATEA'nın spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığı, belediyeye teslim ettiğini ve teslim edildiğine dair herhangi bir alındı belgesi verilmediğini bu süreçte defalarca bekletildiğini, 'istersen ağzına kuş tut yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi sözünü tutacak' denilerek ruhsat verilmediği iddia edilmektedir. 

KÖKSAL’IN BUGÜN İFADE VERMESİ GEREKİYOR!

İddialarına ilişkin olarak yazılı ifadenizi, 5271 sayılı CMK'nın 147'nci maddesinde yazılı hak ve yükümlülükler ile bir avukattan hukuki yardım alma haklarınızdan yararlanabileceğinizi göz önünde tutularak en geç 06/06/2024 tarihine kadar valilik adresinde adınıza gönderilmesi, aksi halde ifadeye çağrılacağınızın bilinmesini rica ederim.”
 

Bakmadan Geçme