• Haberler
  • Spor
  • Icardi'nin Sivasspor'a Attığı Gol İptal Edildi! Karar Doğru mu?

Icardi'nin Sivasspor'a Attığı Gol İptal Edildi! Karar Doğru mu?

Süper Lig'de Galatasaray ile Sivasspor maçı heyecanlı anlara sahne oldu. Maçın 81.dakikasında Icardi'nin attığı gol iptal edildi. VAR kararı sonrasında oyun devam etti. Peki karar doğru mu?

Süper Lig'in 35. haftasında lider Galatasaray, evinde Sivasspor'u 6-1'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 7'ye yükseltti.

Karşılaşmada perdeyi 11. dakikada Hakim Ziyech açtı. Barış Alper Yılmaz'ın soldan çevirdiği pasta topu filelere gönderen Faslı yıldız takımını 1-0 öne geçirdi.

38. dakikada yine Barış Alper'in asistinde bu kez Dries Mertens sahne aldı ve skoru 2-0'a taşıdı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda Sivasspor farkı bire indirdi. 54. dakikada Caner Osmanpaşa'nın golüyle skor 2-1 olsa da Galatasaray'ın yanıtı gecikmedi.

59. dakikada Mauro Icardi farkı yeniden ikiye çıkardı, bir dakika sonra da Hakim Ziyech skoru 4-1'e getirdi.

73. dakikada Icardi'nin asistinde şık bir gol kaydeden Mertens durumu 5-1'e taşıdı.

Maçta perdeyi Icardi kapattı ve Arjantinli yıldızın 85. dakikadaki golüyle Galatasaray 6-1 kazandı.

ICARDİ'NİN BİR GOLÜ İPTAL EDİLDİ!

Mauro Icardi 81.dakikada kalecinin elinden kaçırdığı topa dokunarak golünü attı. Hakem Arda Kardeşler topu kalecinin kontrol ettiği için Icardi'nin müdahalesini faul olarak kabul ettiğini belirtti. Icardi ve Galatasaraylı oyuncular itiraz etti ancak VAR incelemesi sonrasında oyun faul atışı ile devam etti.

KARAR DOĞRU MU?

Kaleci Ali Şaşal'ın topu eliyle baskıladığı ve kontrol ettiği görüntülere yansıdı. Topun zemin ile Ali Şaşal'ın eli arasında olmasından dolayı faul kararı doğru karar olarak kabul ediliyor.