• Haberler
  • Dünya
  • Hindistan'daki Genel Seçimlerin Bitti Sonuçlar Açıklandı

Hindistan'daki Genel Seçimlerin Bitti Sonuçlar Açıklandı

indistan'da yapılan genel seçimlerde, Başbakan Narendra Modi'nin liderliğindeki Bharatiya Janata Partisi (BJP) tarafından kurulan Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) zafer kazandı. Modi, üçüncü dönemini garantilemiş oldu, ancak son seçimlerde güç kaybetti

Halk Meclisi'nin üyelerini belirlemek üzere yapılan ve yaklaşık altı hafta süren genel seçimlerin sonucu açıklandı.

SANDELYE SAYISI DÜŞŞEDE SEÇİMİ KAZANDI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki BJP'nin oluşturduğu NDA, seçimleri kazandı. NDA, 2014'teki 336 ve 2019'daki 353 sandalye zaferlerinin ardından, bu sefer 543 sandalyenin 293'ünü kazandı. Ancak Modi'nin partisi BJP, 2019'daki 303 sandalyeden 240'a düştü.

SANDALYE SAYISI 2 KATA ÇIKTI

Ulusal Kongre Partisi (INC) öncülüğünde bir araya gelen Hindistan Kapsamlı Ulusal Kalkınma İttifakı (INDIA) beklenenden daha fazla oy alarak 543 sandalyenin 234'ünü kazandı. INC, 2019'daki 52 sandalyeden neredeyse iki katına çıkarak 99 sandalye elde etti.

TARİHİ BİR BAŞARI ELDE EDİLDİ

Modi'nin zaferi açıklamasının ardından, partisi BJP liderliğindeki NDA ittifakının "tarihi bir başarı" elde ettiğini belirttiği hatırlanıyor. Ancak bu zaferin, Modi'nin gücünde bir azalma olduğu yorumlarına neden oldu. Modi'nin üçüncü döneminde, siyasi olarak diğer partilere bağımlı olabileceği öne sürüldü. Modi, zafer açıklamasında, halkın isteklerini karşılamaya devam edeceklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme