• Haberler
  • Yaşam
  • Gribe Karşı Koruyucu Bu Yöntemi Deneyin: Suda Kaynatıp Buharını Soluyun

Gribe Karşı Koruyucu Bu Yöntemi Deneyin: Suda Kaynatıp Buharını Soluyun

Her yerde yetişebilen çiçek türlerinden olan papatyanın faydaları saymakla bitmez. Hem suyundan hem de buharından şifalancağınız bu yöntemi mutlaka deneyin.

Masumiyeti, narinliği ve sevgiyi temsil etmesiyle bilinen papatya hemen her yerde yetişen bir çiçek türüdür. Alternatif tıp tedavi yöntemlerinde en çok kullanılan bitki türlerinden biri.

PAPATYA SUYU NEYE İYİ GELİR?

Aynı zamanda papatyayı kaynatıp elde edilen sudan çıkan buharı da solumanın faydaları saymakla bitmiyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, papatya suyu özellikle solunum yolu hastalıkları, cilt sorunları ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri var.

Anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde solunum yolu enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda rahatlama sağlar.

PAPATYA SUYU FAYDALARI

Aynı zamanda burun tıkanıklığını açabilir, mukusun çözülmesine yardımcı olabilir ve solunum yollarını temizleyebilir. Sinüslerdeki basıncı da azaltır.

Çayını içmek gibi buharını solumak da sinir strese iyi gelir. Doğal sakinleştirici özellikleri sayesinde uyku kalitesini artırır, sinirleri yatıştırır ve rahatlama sağlar.

Buhar gözenekleri açar ve cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki toksinlerinde atılmasını sağlar.

 

Bakmadan Geçme