• Haberler
  • Siyaset
  • Sinan Oğan, Sinan Ateş Cinayeti İle İlgili Açıklamalarının Yeniden Gündeme Getirilmesine Ateş Püskürdü

Sinan Oğan, Sinan Ateş Cinayeti İle İlgili Açıklamalarının Yeniden Gündeme Getirilmesine Ateş Püskürdü

Sinan Oğan, 1,5 yıl önce katıldığı bir televizyon programında Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili ve genel başkanlık isteğiyle ilgili açıklamalarının yeniden gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı'nın adayı olan ve ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan lehine yarıştan çekilen Eski Milletvekili Sinan Oğan, 1,5 yıl önce katıldığı bir televizyon programında Devlet Bahçeli Sonrası MHP'de genel başkan olmak istediği Sinan Ateş cinayeti ile ilgili yaptığı yorumun yeniden gündeme getirilmesine veryansın etti.

Sosyal medya hesabından haberi yapan kişi ve kurumları etiketleyerek tepkisini dile getiren Oğan, 1,5 yıl önceki bu haberi yeni gibi vermeye utanmıyor musunuz? Gazetecilik ahlakınıza tüküreyim!” ifadelerine yer vererek çıkan haberlere ateş püskürdü.

Oğan, “1,5 yıl önceki bir tv programını hiç bir not düşmeden bugün söylemiş gibi vermek habercilik mi, yoksa tetikçilik mi? Farkında değilsiniz ama kininizde boğuluyorsunuz! Bu gazetecilik ahlakından mahrum bir tavırdır. Geçtiğimiz günlerde bu konuda güncel bir açıklama yaptım. Onu görmezden gelip arşivden kes yapıştır videolar arama ihtiyacı ancak kötü niyetin göstergesi olabilir. Yazık, bu kadar alçalmayın!” paylaşımında bulundu.

GAZETECİLER TROLLEŞİYOR

Gelen tepkiler üzerine başka bir paylaşım daha yapmak zorunda kalan Oğan, “Siz gerçekten okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Benim açıklamamda itirazım eski bir haberin yeni gibi verilmesinedir. Bunun ötesinde bir tespitte bulunuyorum, daha önce benim de başıma en az üç defa gelen, sadece benim değil, camiada birçok insana yönelik yapılan saldırılara benzer bir saldırı olabileceğini düşündüğümü ifade etmiştim 1,5 yıl önce. Burada “saldırıyı meşrulaştırmak” açıklamanın neresinde var? Ben de benzer saldırılara uğradım, neden meşrulaştırayım? Burada olan bir şeyi açıklıyorum. Böyle bir şey yok mu diyeyim? Veya konusu başka bir şey olan bir açıklamada her defa anlama sorunu olanlara dip not mu düşeyim, bu uygulamayı şiddetle kınıyorum diye? Açın bir önceki açıklamalarıma bakın yazmadan, sazan gibi, bilip bilmeden atlamayın her şeye! Bu mecrayı leş gibi kullanmaya başladınız! Okuduğunu dahi anlatmaktan aciz ve/veya anladığı halde linç amaçlı; birisi açıklama yapsa da oradan cımbızla bir şey çekip anlamını saptırıp saldırsak diye bekleyen gazeteci geçinen tipler türedi. Gazeteciler trolleşiyor, linç kültürü gazetecilik ile karıştırılıyor!” ifadelerine yer verdi.

Sinan Oğan, 1,5 yıl önce katıldığı bir televizyon programında Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptığı yorumda “Camiada çokça yapılan bir uygulama olan korkutmak ve bacaklarından yaralamak amaçlı ateş edildiğini ama olayın cinayete dönüştüğünü düşündüm” ifadelerine yer vermişti.

Oğan’ın silahla yaralama olayını meşrulaştırıp normal bir şeymiş gibi gördüğü yorumları yapılarak açıklamasına tepki gösterilmişti.

Oğan aynı programda konuşmasının devamında ise “Bahçeli sonrası MHP’de genel başkanlık hedefim var” açıklamasında bulunmuş, bu açıklamaya MHP camiasından çok sert tepkiler gelmişti.

MUHABİR

Bakmadan Geçme