• Haberler
  • Spor
  • Gabriel Paulista Nerelerde Oynadı? Kaç Gol Attı? Kaç Kupa Kaldırdı?

Gabriel Paulista Nerelerde Oynadı? Kaç Gol Attı? Kaç Kupa Kaldırdı?

Beşiktaş'ın yeni transferi Paulista ile ilgili tüm merak edilen sorular haberimizde

PAULİSTA KİMDİR?

Gabriel Paulista 26 Kasım 1990 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. 33 yaşındaki stoper sağ ayağını kullanırken 1.87 boyundadır. 

Beşiktaş’ın gündeminde yer alan Gabriel Paulista bu sezon Atletico Madrid formasıyla La Liga’da 23 karşılaşmada formada giydi. Şampiyonlar Ligi’nde süre bulamayan oyuncu Kral Kupası’nda ise 1 maçta forma giydi.

Gabriel Paulista’nın kariyerinde Villarreal, Arsenal, Valencia gibi takımlar bulunuyor.

Paulista kariyerinde La Liga’da 224 maça çıkarken takımına 8 gol ve 8 asistlik katkı verdi.

Brezilyalı stoper, Premier Lig’de Arsenal formasıyla 46 maçta forma giydi. Oyuncunun kariyerinde 17 Şampiyonlar Ligi, 12 Avrupa Ligi maçı bulunuyor.

PAULİSTA'NIN KARİYERİ

Gabriel Armando de Abreu (d. 26 Kasım 1990), ya da bilinen adıyla Gabriel Paulista (Brezilya Portekizcesi telaffuz: [ɡabɾiˈew pawˈlistɐ]), stoper pozisyonunda oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcudur. La Liga ekiplerinden Atlético Madrid forması giymektedir.

Kariyerine 2010 yılında Vitória'da başladı, iki Campeonato Baiano şampiyonluğu kazandı ve 2010 Copa do Brasil'de ikinci oldu. 2013'te Villarreal'e transfer oldu ve İspanya'nın en üst liginde bir buçuk sezon geçirdi. Ocak 2015'te 15 milyon Avro bonservis ücretiyle Arsenal'e katıldı ve kulüple iki FA Cup kazandıktan sonra Ağustos 2017'de Valencia'ya transfer oldu. Valencia formasıyla 200'den fazla maça çıktı ve 2019'da Copa del Rey'i kazandı. Ocak 2024'te La Liga ekibi Atlético Madrid ile anlaştı.

Brezilyalı futbolcu Gabriel Paulista, futbol kariyerine São Paulo'da başladı. İlk profesyonel deneyimini 2010 yılında Vitória takımıyla yaşayan Paulista, bu dönemde Campeonato Baiano'da forma giydi ve takımının şampiyonluğuna katkı sağladı. Brezilya Serie A'da ilk maçına 15 Mayıs'ta çıkan savunma oyuncusu, aynı yıl Copa do Brasil finalinde Santos'a karşı mücadele etti.

2011 ve 2012 yıllarında Vitória ile Série A'ya yükselme başarısı gösteren Gabriel, 2013'te Campeonato Baiano'nun en iyi merkez defans oyuncusu seçildi ve ilk profesyonel golünü attı.

2013 yılında La Liga ekiplerinden Villarreal'e transfer olan Paulista, ilk sezonunda takımın savunma hattında önemli bir rol oynadı ve Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı. 2015'te İngiltere'nin Arsenal takımına geçiş yapan Brezilyalı oyuncu, burada da dikkate değer performanslar sergiledi ve FA Cup zaferi yaşadı.

2017'de İspanya'ya dönerek Valencia ile anlaşan Paulista, 2019'da Copa del Rey zaferi yaşayarak önemli bir başarıya imza attı. 2024 yılında ise kariyerine Atlético Madrid'de devam etme kararı aldı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme