• Haberler
  • Gündem
  • Bekir Yüksel Hoş Kimdir? Neden Tutuklandı? Gazeteci Özlem Doğan'ı Neden Takip Etti?

Bekir Yüksel Hoş Kimdir? Neden Tutuklandı? Gazeteci Özlem Doğan'ı Neden Takip Etti?

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bekir Yüksel Hoş'un 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamalarıyla tutuklandı.

BEKİR YÜKSEL HOŞ KİMDİR?

8 Mayıs 1977 yılında Nişantaşı'nda doğdu.İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi aldıktan sonra bir süre çeşitli eğitim kurumlarında Coğrafya Öğretmeni olarak çalıştı.2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamladı.  2015 Yılında Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Ensitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

NEDEN TUTUKLANDI?

Öğretim Üyesi Dr. Bekir Yüksel Hoş, son dönemde sosyal medyada yaptığı ve tepki çeken bir paylaşımla gündeme geldi. Paylaşımında, Hamas'ın esir aldığı iddia edilen İsrailli kadınlarla ilgili olarak, alaycı ve hassas bulunan ifadeler kullandı. Bu paylaşımı nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla tutuklandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, ayrıca Hoş'un FETÖ ile iltisaklı olduğunu öne sürdü.

GAZETECİ ÖZLEM ZENGİN'İ NEDEN TAKİP ETTİ?

Daha önce “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla tutuklanan, hakkında silah kaçakçılığı soruşturması yürütülen, FETÖ iltisaklı Bekir Yüksel Hoş'un  Özlem Doğan’ın İstanbulHavalimanı’nda gizlice fotoğraflarını çekerek sosyal medyada dolaşıma sokmak için Özlem Zengin'i takip ettiği ortaya çıktı ortaya çıktı.

GAZETECİ ÖZLEM ZENGİN KONUYLA İLGİLİ NELER DEDİ?

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"FETÖ ile iltisaklı Bekir Yüksel Hoş hakkında avukatlarım aracılığıyla suç duyurusunda bulunuyorum. Bu sadece kişisel haklarıma bir saldırı değil, resmen bir karakter suikastidir. Videoyu izledim. Havalimanında dakikalarca da beni takip etmiş. Hukuk önünde hesap soracağım!" şeklinde açıklamalarda bulundu

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme