Fenerbahçe Ligden Çekilirse Ne Olur?

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada çıkan olayların ardından Fenerbahçe 2 Nisan'da ligden çekilme gündemiyle olağanüstü genel kurul kararı aldı. Peki Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olur?

Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile oynadığı karşılaşma sonrasında saha içinde çıkan olaylar nedeniyle ligden çekilme gündemiyle olağanüstü genel kurul kararı aldı. Alınan karar kulübün sosyal medya hesabından kamu oyuyla paylaşıldı.

 

FENERBAHÇE FEDERASYONA GÖZDAĞI MI VERİYOR?


Bu sezon Avrupa'da ülke puanına en çok katkı yapan takım olma unvanına sahip Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilmesi gündeme geldi.

Trabzonda yaşanan maç sonrası olaylarda Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli oyunculara saldırırken sahanın içi adeta ringe döndü. Fenerbahçe'den Michy Batshuayi, Fred, Osayi Samuel başta olmak üzere birçok oyuncu olayların tam içerisinde yer alarak Trabzonspor taraftarına tekme ve yumruklarla karşılık verdi.

Yaşanan bu olaylar sonrasında Trabzonspor'un sahasının kapatılması, para cezası, seyircisiz oynama cezaları gibi cezalar konuşulurken Fenerbahçe'de de olaylara karıştığı tespit edilen oyuncuların en az 5 ila 10 maç arasında ceza alabileceği belirtiliyor.

Ligin bitiminde 8 hafta kala Fenerbahçe'nin böyle bir ceza alması demek şampiyonluğu altın tepsi içerisinde ezeli rakibi Galatasaray'a hediye etmesi anlamına geliyor.

Fenerbahçe'nin ligden çekiliriz hamlesi ile Türkiye Futbol Federasyonuna göz dağı verdiği ve alınması muhtemel cezalardan kurtulmayı veya en hafif şekilde atlatmayı amaçladığı konuşulan konular arasında.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Fenerbahçe'de 2 Nisan'da toplanacak kongrede oy birliği sağlanması durumunda Fenerbahçe ligden çekilirse Türk futbolunu ne gibi senaryolar bekliyor?

Kongrede oy birliği sağlanırsa Fenerbahçe ligin geri kalan maçlarına çıkmayacak. Bu durumda Fenerbahçe, bir alt ligde mücadele edecek. Süper ligin yayın geliri düşecek. Süper ligin reklam gelirleri düşecek.

Avrupa’da ülke puanı düşecek.  Rekabet olmadığı için oyuncuların tercihi Türkiye olmayacak. Dolayısıyla Süper Lig'in değeri de düşmüş ve uluslararası alanda rakipleriyle yarışamaz hale gelmiş olacak. Konuşulan en dikkat çekici senaryolar bu şekilde.

Bakmadan Geçme