• Haberler
  • Spor
  • Faruk Koca Beşiktaş Maçı Sonrasında Yeniden Gündem Oldu

Faruk Koca Beşiktaş Maçı Sonrasında Yeniden Gündem Oldu

Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atıp yerde tekmeleyen Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca Beşiktaş-Galatasaray maçının ardından yeniden gündem oldu.

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok büyük bir engeli aşmış oldu.

Zirveyi de çok yakından ilgilendiren karşılaşmayı Beşiktaşlı futbolseverler kadar Fenerbahçeliler de merakla izledi.

Sarı-kırmızılılar maç fazlasıyla Fenerbahçe'ye devrettikleri liderliği de bu galibiyetle birlikte tekrar almış oldu.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, verdiği kararlarla Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarının tepkisini çekti.

Derbinin ikinci yarısında siyah-beyazlılar penaltı bekledi. 54. dakikada Köhn'ün müdahalesiyle yerde kalan Cenk Tosun, penaltı itirazlarında bulunurken, hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi. 

Karşılaşmanın 90. dakikasında ise Omar Colley, Barış Alper Yılmaz'a yaptığı hareket sonrasında önce sarı kart gördü. VAR'ın müdahalesinin ardından hakem Halil Umut Meler sarı kartını iptal ederek Colley'e kırmızı kartını gösterdi.

Halil Umut Meler'in saha içerisindeki kararları ve Beşiktaşlı oyunculara karşı yaklaşımları da tartışma konusu oldu. Hakemin tüm insiyatifleri Galatasaray'dan yana kullandığını düşünen taraftarlar Meler'e çok büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmanın sonunda ise Fenerbahçe ve Ankaragücü taraftarları Faruk Koca'yı gündeme getirdi. Faruk Koca Ankaragücü-Çayrkur Rizespor karşılaşmasının sonunda kötü yönetim gösterdiği gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmış yere düştükten sonra da tekmelemişti.