• Haberler
  • Gündem
  • Elazığ'da Göçen Madende Tüm İşçiler Çıkartıldı

Elazığ'da Göçen Madende Tüm İşçiler Çıkartıldı

Bakanlığı yaptığı açıklamada: Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz" denildi.

Bakanlığın sosyal medya platformu X hesabından yapılan paylaşımda, göçüğün Palu'ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği belirtildi.

Madenin, Polay Madencilik'e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, "Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz" denildi.

Göçüğün nedeni henüz bilinmiyor.

2023'te maden ocağındaki patlamayla meydana gelen göçükte Remzi Tahtacı adlı işçinin yaşamını yitirdiği bir işçi ise yaralandığı bildirilmişti.

2021'de ise madende çalışan Salih Yıldırım ve Adem Yıldız'ın, asansör olarak kullanılan vagondan aşağı indikleri sırada, vagonun vincindeki demir parçasının kopmasıyla yaklaşık 25 metreden düşerek öldükleri aktarılmıştı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) göre Türkiye'nin 26 milyon ton olan Türkiye krom potansiyelinin yüzde 45’i Elazığ'ın Alacakaya (Guleman) bölgesinde bulunuyor.

Alacakaya Bölgesinin, krom potansiyeli ve üretimi açısından Türkiye'nin birinci önemli bölgesi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de bulunan iki ferrokrom tesisinden biri de Alacakaya'da yer alıyor.

Alacakaya bölgesinin tarihinin de yöredeki krom cevherinin Etibank tarafından çıkarılmasıyla başladığı kabul ediliyor.

Bundan önceki son krom madeni göçüğü Aralık ayında Denizli'de meydana gelmiş; iki işçi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme