Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram

6 Şubat depremlerinde vefat eden vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda unutulmadı. Hayatını kaybeden depremzedelerin yakınları bayram namazının ardından sabahın erken saatlerinde deprem mezarlıklarına akın ederek yakınları için dua okudu. 

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları üçüncü bayramı da buruk geçirirken mezarların başında gözyaşlarıyla dua etti.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, yıkılan 7 binanın altından 417 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı, yüzlerce kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Ramazan Bayramı münasebetiyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, namaz sonrası mezarlığa akın etti.

Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları üçüncü bayramı da buruk geçirirken mezarların başında gözyaşlarıyla dua etti.Bağlar ilçesinde deprem gecesi yıkılan Hisami Apartmanının enkazında kalıp ailesinden 8 kişiyi kaybeden Serkan Başal, sabahın erken saatlerinde mezarlığa gelip hayatını kaybeden babası, ağabeyi ve akrabalarının mezarlarını ziyaret etti.

Hayatını kaybeden yakınlarının anılarının taze olduğunu ifade eden Başal, “Rahmetli babamın, abilerimin ve diğer akrabalarımın mezarına sabah saatlerinde gelmek istedim. Kendileri 6 Şubat depreminde vefat etmişti. Ailemizde toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Evimiz Bağlar ilçesindeki Hisami Apartmanı’ndaydı. Kendim de enkaz altında kaldım. Ben sağ çıkarıldım ama ailemizden 8 kişi rahmet etti. Ben, annem ve ablam tek sağ kurtulduk. Aradan bir buçuk yıl geçti neredeyse. Kendileri bu dünyadan göç etse de anıları hala taze. 3 bayram oldu onlardan ayrı geçiyor. Alışılacak bir durum değil aslında. Biz de idare etmeye çalışıyoruz” dedi.

Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram


KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası on binlerce kişi hayatını kaybetti. Depremin birinci yıl dönümünü Ramazan Bayramı’nda depremzede vatandaşlar deprem şehitlerini ziyaret etti.

Dulkadiroğlu ilçesindeki Kapıçam Mezarlığı bayramın birinci günü yakınlarını kaybeden depremzede vatandaşların ilk ziyaret yeri oldu. Mezarlıkta din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ve dualara depremzede vatandaşlar hep birlikte ‘amin’ dedi. Mezarlıklar başında dua eden depremzede vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Kimi vatandaş mezarları temizledi, kimisi de suladı.

Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram

Depremzede kadın, “Yeğenim vefat etmişti depremde bugün doğum günüydü. Yaşasaydı 5 yaşında olacaktı. Ablam, yeğenim ve eniştem vefat etti. Allah rahmet eylesin. Allah kimsenin başına da vermesin” dedi.

Din görevlisi Yusuf Gönlü ise, “Allah rahmeti ile muamele eylesin. Kur’an okuyoruz dua okuyoruz. Onları teselli ediyoruz” diye konuştu.

HATAY

Geçen yıl 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'daki mezarlıklarda, aileler afette kaybettikleri yakınlarının kabirlerini Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret etti. Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Narlıca Deprem Mezarlığına gelen aileler, kaybettikleri yakınları için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

MALATYA

Deprem bölgesi Malatya’da bu bayramda vatandaşlar, asrın felaketinde kaybettikleri yakınlarının mezarına koştu. Hüznün eksik olmadığı mezarlıkta vatandaşlar buruk bir bayramı yaşadı.Kahramanmaraş merkezli depremlerde bin 300’e yakın kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da bu bayramda da yakınlarını kaybedenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri kuşkusuz Şehir Mezarlığı oldu. Bayram namazı sonrası mezarlıklara giden vatandaşlar depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram

Yakınlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, bu bayramı da sevdiklerinden uzak geçirmenin hüznünü yaşadı.

FAHRETTİN KOCA DEPREM MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Hatay’a bayram ziyareti için gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bayram namazının ardından Deprem Şehitliği’ne geldi. Yakınlarının mezarları başında göz yaşlarına hakim olamayan vatandaşlara başsağlığı dileyen Bakan Koca, açıklamada bulundu.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem mezarlığını ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız” dedi.

Deprem Mezarlığında Buruk Geçen Bayram

Sağlık Bakanı Koca, depremde vefat eden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek “6 Şubat depremi üzerinden 430 gün geçti. Yaşanan felaketi unutmamız söz konusu bile değil. Hüzünlü üçüncü bayramı yaşıyoruz. Daha önceki 2 hüzünlü bayramda da Hatay’ımızda olmuştuk.

Bayramlar kaybettiklerimizin acılarını daha fazla hissettiğimiz günler. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden her biri bir ana, bir baba, bir evlat, bir kardeş ve bir arkadaş olan aziz insanlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Acıları içimizde ama umutlarımız hep taze. Deprem nedeniyle yaşadığımız acılar azaltmak için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız. Rabbim benzer felaketleri milletimize ve insanlığa göstermesin” dedi.


Mezarlık ziyaretinin ardından bölgeden ayrılan Bakan Koca’nın Hatay temasları gün içerisinde devam edecek.

Bakmadan Geçme