• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş ile Neden Görüşmedi? Bahçeli İddiası Gündem Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş ile Neden Görüşmedi? Bahçeli İddiası Gündem Oldu!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin üzerindeki sis perdeleri halen aralanmış değil. Eşi Ayşe Ateş, cinayetin aydınlatılması ve suçluların hak ettiği cezayı alabilmesi için hukuk mücadelesini sürdürürken siyasilerle görüşmeye de gayret ediyor. Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüşmemesiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da suikasta kurban gitmesinin ardından cinayetin üzerindeki sis perdeleri henüz aydınlatılabilmiş değil.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve muhalefetin de yakından ilgilendiği Sinan Ateş cinayet davasına ilişkin eşi Ayşe Ateş de cinayetin aydınlatılabilmesi için hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Siyasilerle de görüşme gerçekleştiren Ayşe Ateş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Ateş, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın 10 gün önce kendisini arayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüşeceğini söylediğini belirtti. Ancak, MHP'nin grup toplantısında Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmanın ardından bu görüşmenin iptal edildiğini ifade etti.

BAHÇELİNİN ÇAĞRISI CEVAP BULDU!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı çağrının ardından bu görüşmenin iptal edildiğini öne süren Ateş, Bahçeli'nin her zaman olduğu gibi kendilerini karalamakla ve iftira atmakla itham ettiğini, grup toplantısında "Bunların sırtını sıvazlamayın" çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Bu çağrının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeden haberdar olan Bahçeli tarafından, Cumhurbaşkanına gönderilen bir mesaj olduğunu düşündüğünü belirtti. Görüşmenin iptal edilme sebebinin bu çağrı olduğunu ifade eden Ateş, "Normalde geçen hafta görüşmemiz gerekiyordu. Ancak görüşme gerçekleşmedi. Bahçeli'nin çağrısı sanırım karşılık buldu" dedi.

DOST BİLDİKLERİ DÜŞMAN, DÜŞMAN BİLDİKLERİ DOST OLDU

Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye dair de açıklamalarda bulunan Ayşe Ateş, "Kendisini mahkemeye davet ettim, geleceğini söyledi. Sinan hayattayken Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında ağır söylemleri olmasına rağmen bize sahip çıktılar. Çok teşekkür ediyorum. Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik" diye konuştu.

Bakmadan Geçme