Altın, Dolar, Euro Haftayı Tarihi Rekorla Kapattı

Serbest piyasada altın, dolar ve euronun yükselişi durdurulamıyor. Türkiye'de daha çok yatırım aracı olarak kullanılan bu varlıklar haftayı rekor seviyede kapattı. Altın, dolar ve eruro, haftanın son işi gününde tüm zamanların en yüksek rakamını gördü.

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Vatandaşların bu günlerde en çok merak ettiği konuların başında gram altın fiyatı ne kadar? Çeyrek fiyatı ne kadar? Dolar Ne kadar? Euro ne kadar? Sorusunun cevabı geliyor. Yatırımcısı da borcu olan da altın, dolar ve euro fiyatlarını çok yakından takip ediyor.

Güne yükselişle başlayan gram altın, 2070 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesini yeniledi. Altının gramı haftanın son iş gününde rekor yenileyerek tüm zamanların en zirve noktasına ulaştı.
Spot piyasada gram altın fiyatı 2070 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı ise 3 bin 580 liradan, Cumhuriyet altını 14 bin 700 liradan satılıyor.


Güne 2039 TL’den başlayan altının gramı hızlı bir yükselişle 2070 seviyelerine tırmandı.
Dünyanın en güvenli yatırım araçlarından birisi olarak kabul edilen altın yatırımcısına yine kazandırmaya devam ediyor.
Altın yatırımcısının yüzünü güldürürken, borcu olanları da kara kara düşündürüyor. Tarihin en yüksek seviyelerine çıkan altındaki yükselişin devam edeceği ve yıl sonuna kadar 3 bin TL’ye ulaşacağı bekleniyor.


Ons Fiyatı da Tırmanışta


Önceki gün düşüş eğilimine giren altının ons fiyatı da tırmanışa geçti. 2028 lira seviyelerine kadar gerileyen altının ons fiyatı haftanın son iş gününde 2053 TL seviyelerine yükseldi.
Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki günlerde de devam edeceğine dikkat çekiyor.


Dolar Ne kadar? Euro Ne Kadar?


Altındaki yükseliş dolar ve euroyu da etkiledi. Altınla birlikte tarihi zirveyi gören dolar ve euro haftanın son iş günün de tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı.
Spot piyasada dolar haftayı 31,35 TL, eruo ise 33,96 TL’yi gördü. Euro’nun 34 TL’yi test ettiği haftanın son gününde uzmanlar yükselişin devam edebileceğine dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme