• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti'den Erdoğan-Özel Görüşmesi Sonrası Açıklama

AK Parti'den Erdoğan-Özel Görüşmesi Sonrası Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen tarihi görüşmenin ardından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

CHP Genel Başkanı Özel'in ziyaretinden sonra bugün gerçekleşen iadeiziyaretle birlikte Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak görüyorlar. 

Sayın genel başkanımız, cumhurbaşkanımız bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini herhangi bir şekilde siyasetin gündelik mevzi savaşları içerinde bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini ifade etmiştir. 

Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için atılması gereken adımların sadece dar bir inisiyatifle değil en geniş siyasi uzlaşma zemini ile gerçekleşmesi gerektiği konusundaki görüşlerini ifade etmişlerdir.

Bu çerçevede en geniş şekilde bütün Türkiye'yi kucaklayan bir toplumsal sözleşme olarak anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

CHP İSTEDİĞİ ZAMAN GÖRÜŞEBİLİR!

Bu görüşmede ekonomiyle ilgili konularında gündeme geldiği aşikardır. Cumhurbaşkanımız Orta Vadeli Program'la yürüdüğümüz bu yolda önemli kazanımların elde edileceğini ifade etti. Türkiye'nin bu konudaki istikrarı koruyacağını ifade etmiştir.

Bu konuda Cumhurbaşkanımızın bir hassasiyeti maalesef siyaset hayatımıza musallat olan popülist söylemlerden kaçınılması gerektiğidir.

İhtiyaç duyulan şeyin popülizm değil realizm olduğu her ne kadar iktidarın bunu göz ettiği kadar muhalefetin de gözetmesi gerektiğini belirtmiştir.

Bütün bu sürecin hassasiyetle korunacağı ifade edilmiştir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız, CHP tarafından arzu edildiği takdirde,  Hazine ve Maliye Bakanımızın CHP'ye bilgi verebileceğini iletmiştir.

AVRUPA PARLEMANTOSU SEÇİMLERİ

AP seçimlerinde aşırı sağın, radikal sağın ortaya koyduğu performans Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığını göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ortaya çıkan faşist davranışlara karşı Türkiye'deki tüm partilerin ortak zeminde yer alması gerektiğini vurgulamıştır. 

Bu süreçte hem siyasi mücadelemizi vereceğiz hem de bakanlıklarımız Avrupa'nın ve bölgenin istikrarı için gerekli duyarlılığı oluşturacak şekilde çalışmalarını yürüteceklerdir.

CHP'YE KIBRIS DAVETİ!

AK Parti'den Erdoğan-Özel Görüşmesi Sonrası Açıklama

Diğer önemli bir konu da PKK'nın Suriye'de oluşturmaya çalıştığı bir teröristandır. Yine Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yıl dönümünde Sayın Özgür Özel ve diğer parti liderleriyle hep birlikte güçlü bir mesaj verilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Bakmadan Geçme