Temel Kotil Neden Görevden Alındı? İşte Detaylar

TUSAŞ Genel Müdürü olarak Mehmet Demiroğlu atandı. Yönetim Kurulu Başkanı olarak ise Ömer Cihad VARDAN seçildi. THY Genel Müdürü olarak da görev yapan Temel Kotil başarılı yönetimi ile TUSAŞ'da da dikkat çeken isimdi. Peki Kotil neden görevden alındı?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Olağan Genel Kurulu, bügün gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ömer Cihad Vardan seçildi. Akabinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında ise Mehmet Demiroğlu, Genel Müdür olarak atandı.

Uzun yıllardır TUSAŞ’ta çalışan Mehmet Demiroğlu, son olarak ‘Helikopter Genel Müdür Yardımcısı’ olarak görev yapıyordu. Demiroğlu, 2016 yılından bu yana TUSAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Temel Kotil’den görevi devralacak.

Demiroğlu, atamayla ilgili olarak “Önümüzde kritik hedeflerimiz mevcut. Başta Hava Kuvvetlerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm dost ve kardeş ülkelerin bize ihtiyacı var. İşimize odaklanacağız. Şimdi çalışma zamanı.” ifadelerini kullandı.

Temel Kotil Neden Görevden Alındı? İşte Detaylar

TEMEL KOTİL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

TUSAŞ'ta başarılı projelere imza atan Temel Kotil, son günlerde İsrail ile TUSAŞ'ın ticareti olduğu iddiası ile gündeme gelmişti.

Gazeteci Metin Cihan yaptığı paylaşımda şunları söylemişti;

enellikle şaşırmadığınızı söylüyorsunuz ama ben şaşırmaya devam ediyorum.

Bugün şunu gördüm, TUSAŞ Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı'nın da İsraille ticareti var. Uçak, helikopter, İHA aksamları dahil olmak üzere. Gazze'de katliam devam ederken bile.

Tusaş dışında şimdilik Tübitak, Aselsan, Roketsan ve Havelsan savunma sanayi alanında İsrai ile alışverişi olduğunu tespit ettiğim diğer kuruluşlar. Bu hep böyleymiş ama ben sadece 7 Ekim sonrasına odaklanıyorum.

TUSAŞ geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında İsrail'den mal çekmiş.

Olay iddia sonrasında Temel Kotil tartışılan isim oldu. Açıklamalardan yaklaşık 2 ay sonra Temel Kotil görevinden alınmış oldu.

Bakmadan Geçme