• Haberler
  • Yerel
  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan Gazi Ve Şehit Yakınlarına Müjde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan Gazi Ve Şehit Yakınlarına Müjde!

CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da şehit yakınlarına, gazilere ve engellilere yapılan su indirimi P'den ?'e çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da 400 TL olan nikah ücretini göçmenler için 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye yükselterek gündeme gelen Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu seferde şehit yakınları ve gazilere müjdeli haberi verdi.

BAŞKAN BURCU KÖKSAL GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA YAPILAN SU İNDİRİMİNİ YÜKSELTTİ

CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal şehit yakınlarına, gazilere ve engellilere yapılan su indirimi %50’den %85’e çıkartıldığını duyurdu.

BURCU KÖKSAL KİMDİR?

8 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. Sol görüşlü öğretmen bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamlamasının ardından 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 8 Mart 2004 tarihinde Afyonkarahisar'da avukat olarak çalışmaya başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Tüketiciyi Koruma Derneğinde görev aldı.

Orta derece İngilizce bilmektedir. 26 Haziran 2015 tarihinde televizyon programcısı Yasin Köksal ile evlendi. Burcu Köksal'ın önceki evliliğinden bir oğlu bulunmaktadır.

25, 26, 27 ve 28. dönem TBMM'de ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar milletvekili olarak yer aldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Afyonkarahisar belediye başkanı olarak seçildi.

SEÇİM ÖNCESİ "KAPILARIMIZ DEM PARTİ'YE KAPALI" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Burcu Köksal, Afyon'daki mitingde yaptığı konuşmada "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak" dedi. Bu açıklama sonrası PKK'nın partisi DEM Parti ayaklanırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel durumu toplamak için kırk takla attı.

Özgür Özel ise Afyon'dan sonra geçtiği Uşak'ta "Burcu Başkan'dan size selam getirdim. Sürçülisan oldu. Burcu Başkan, 'Aman başkanım sen düzelt' dedi" dedi.

Bunun üzerine Burcu Köksal, Özgür Özel'e "Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım" diyerek fitili ateşledi.

İMAMOĞLU'NDAN "BAŞKA PARTİ BUL" AÇIKLAMASI

Bu konuya ilişkin Ekrem İmamoğlu'nun ne diyeceği merak konusu olurken İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın seçilmesi halinde belediyenin kapılarının "DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağını" söylemesini eleştiren İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" dedi.