• Haberler
  • Yerel
  • Adresi Dolandırıcıların Eline Geçti! 25 Kurye Kapısında Sıra Oldu

Adresi Dolandırıcıların Eline Geçti! 25 Kurye Kapısında Sıra Oldu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir gencin sanal oyun üzerindeki iletişim bilgileri ele geçirilerek adına 25 farklı yerden sipariş verildi. Sipariş için gelen kuryeler adrese geldiklerinde kimse kapıyı açmadığı için siparişler teslim edilemedi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir gencin sanal oyun üzerindeki iletişim bilgileri ele geçirilerek adına 25 farklı yerden sipariş verildi.

KAPIYI KİMSE AÇMADI

Siparişlerin adrese ulaşmasıyla birlikte ev sahibi olmadığı için kuryeler kapıyı açan kimse bulamadı. Olayın bir kurmaca olduğu anlaşılınca, siparişi veren kişinin evde yaşamadığı ortaya çıktı.

KENDİ ADINA SİPARİŞ VERİLDİ

Esentepe Mahallesi'nde yaşanan bu olayda, bir kişinin 25 ayrı firmanın internet üzerinden sipariş vermesi dikkat çekti. Siparişlerin adresine gönderilmesiyle birlikte kuryeler ev sahibi tarafından karşılanmadı. Durumun telefonla bildirilmesi üzerine, adreste yaşayan kişi sipariş vermediğini ve adına yapılan siparişlerin başka kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İŞLETMECİLER MAĞDUR OLDU

Kuryelerin bu duruma tepki gösterdiği, işletmecilerin ise yaşanan olayın maliyetleri artırdığı ve emeklerine saygısızlık olduğu konusunda endişeli oldukları öğrenildi. Siparişlerin gerçekleştirilmesindeki asılsız ihbarlar nedeniyle 18 yaşındaki Arda O. ve babası Soner O.'nun Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldukları da bildirildi.

Bakmadan Geçme