• Haberler
  • Dünya
  • ABD'li Öğrenciler Gazze İçin Açlık Grevine Başladı

ABD'li Öğrenciler Gazze İçin Açlık Grevine Başladı

ABD'de son günlerde artan Gazze protestolarına bir yenisi eklendi. Princeton Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki olarak açlık grevine başladı.

ABD'deki birçok üniversitede İsrail karşıtı eylemler ve protestolar devam ederken, New Jersey eyaletinde bulunan Princeton Üniversitesi öğrencileri tarafından tesis edilen Filistin dayanışma kampı üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "İsrail Devleti'nin devam eden kuşatması altında acı çeken Gazze'deki milyonlarca Filistinliyle dayanışma amacıyla açlık grevi başlattık" ifadesi kullanıldı.

BM verilerine göre "felaket düzeyindeki açlıkla karşı karşıya kalan en yüksek insan sayısının Gazze'de olduğu" belirtilen açıklamada, "Ramazan ayında onlarca kişi ekmek yapmak ve oruçlarını açmak için un olarak hayvan yemi kullanmak zorunda kaldı." denildi.

'GAZZE'DE KITLIK VAR'

Açıklamada, insanların açlıkla mücadele için ottan yemek hazırladığı aktarılarak, İsrail Savunma Bakanı'nın 9 Ekim'de "Gazze Şeridi'ne gıda, yakıt ve elektrik girişini yasaklayacaklarını" duyurmasından bu yana 2 milyon Gazze sakini için korkunç bir kıtlık yaratıldığı vurgulandı.

Gazze'deki "Filistinlilerle dayanışma içinde olmak için açlık grevi başlatıldığı" kaydedilen açıklamada, öğrenciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli siyasi mahkumların 1968'den bu yana yaptıkları tuzlu suyla açlık grevi geleneğinin kendilerine ilham olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Bu grev, ABD yönetiminin İsrail'den desteğini çekme taleplerimizi yerine getirmeyi reddetmesine bir yanıttır" değerlendirmesi yer aldı.