• Haberler
  • Dünya
  • ABD'de Filistine Destek Protestolarında En Az 2 Bin Kişi Gözaltına Alındı

ABD'de Filistine Destek Protestolarında En Az 2 Bin Kişi Gözaltına Alındı

ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek protestolarında en az 2 bin kişi gözaltına alındı.

ABD Üniversitelerindeki Filistin'e Destek Protestolarında En Az 2 Bin Kişi Gözaltına Alındı

ÜLKENİN HER YERİNDE FİLİSTİNE DESTEK GÖSTERİLERİ DÜZENLENİYOR

ABD'nin çeşitli üniversitelerinde, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde, en az 2 bin kişi gözaltına alındı. Associated Press'in (AP) kendi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, bu protestoların arasında birçok öğretim görevlisi ve profesörün de bulunduğu belirtildi.

Ülkenin farklı bölgelerindeki üniversite kampüslerinde kurulan Gazze ile dayanışma kampları, üniversite yönetimlerinin baskısı ve polisin sert müdahalesiyle dağıtıldı. Özellikle son 24 saat içinde, California eyaletindeki üniversite kampüslerinde en yoğun protesto hareketliliği yaşandı.

Los Angeles California Üniversitesi'nde (UCLA), özel polis birimlerinin erken saatlerde öğrencilere müdahalesi sırasında kaotik sahneler yaşandı. Eyalet polisi, UCLA'daki müdahalede en az 200 kişinin gözaltına alındığını ve tutuklananların Los Angeles merkezindeki ilçe hapishanesinde tutulduğunu açıkladı.

Ayrıca, New Hampshire, Kuzey Arizona ve Tulane üniversitelerinde de protesto kamplarının dağıtıldığı ve öğrencilerin gözaltına alındığı belirtildi.

EYLEMCİLER POLİSİN SERT MÜDEHALESİNE MARUZ KALIYOR

Protestoların öncüsü olan New York'ta ise, Columbia Üniversitesi'nden sonra City College, Stony Brook, Buffalo ve Fordham üniversitelerinde de eylemcilerin polisin sert müdahalesiyle dağıtıldığı görüldü.

Göstericiler, polise, İsrail yanlısı bir grubun kendilerine yönelik saldırısına karşı neden korunmadıklarını ve saldırganların neden gözaltına alınmadığını sordu. Dün gece yaşanan İsrail yanlısı maskeli grubun kampüsteki çadır alanına saldırısıyla ilgili güvenlik güçlerinin müdahalesinin geciktiği ifade edilmişti.

Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi yetkilisi Rebecca Husaini, düzenlediği basın toplantısında, "Toplumun, polisin kendilerini koruduğunu, başkalarının onlara zarar vermesine izin vermediğini hissetmesi gerektiğini" belirtti.

Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği'nin Columbia Üniversitesi şubesi de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kampüste Filistin'e destek veren öğrencilerin dağıtılması için New York Polis Departmanı'nı müdahaleye çağıran okul yönetimini kınadı.