65 Yaş Üstü Vatandaşlar Artık 4 Defa Ücretsiz Binme Hakları Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Yeni düzenlemeyle beraber toplu taşımalarda sınırsız biniş hakkı son buldu.

2024 yılının başlarında konuşulmaya başlanan düzenleme resmen hayata geçirildi. O ilde başlayan yeni düzenlemenin yakında tüm illeri kapsaması bekleniyor.

4 DEFA ÜCRETSİZ BİNEBİLECEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Yeni düzenlemeyle beraber toplu taşımalarda sınırsız biniş hakkı son buldu. Bu kapsamda ücretsiz seyahat hakkı olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarla indirimli bilet kullanan 60 yaş ve üzeri vatandaşlara 4 defa ücretsiz biniş hakkı verilecek.

TAM BİLET FİYATI ÜCRET ÖDEYECEKLER

Aynı zamanda öğretmenler de aynı sınırlamaya tabi tutularak günde 4 ücretsiz biniş hakkı kullanacak. 4 kullanım hakkını dolduranlar, diğer seyahatlerinde tam ücret ödemek zorunda kalacak.

OTOBÜS SAHİPLERİNE DESTEKLER ARTTI


Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükak’ın direktifi ile Özel Halk Otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemeleri de artırıldı. Bunun yanı sıra ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından faydalanan minibüsçülere verilen yıllık destek miktarının da artırılması ile beraber, toplam 700 milyon TL’lik bir destek sağlanmış olacak. Bu karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yetki kararının ardından uygulamaya koyuldu.

Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüsler ile alakalı ayrıntılı bilgi verirken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini duyurdu. Geçen sene 465 aracın P plakaya dönüştürüldüğü bilgisi aktarılırken, 108 hat sahibinin başvuruda bulunmadığı için P plaka alamadığı da belirtildi. Bu adım, ulaşım sektöründe önemli bir iyileştirme ve güncelleme çabası olarak değerlendirilebilir.

Bakmadan Geçme