16 Nisan Salı Güncel Altın Fiyatları

İran'ın İsrail'e saldırıları sonucu altın piyasası hareketli günler geçiriyor. Gram altının rekor seviyelere çıkmasında sonra milyonlarca altın yatırımcısı 16 Nisan Salı günü güncel altın fiyatlarını merak ediyor. İşte 16 Nisan Salı Güncel altın fiyatları.

Altın, İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik saldırısının güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasının ardından yükselişte.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin, İran'a yönelik muhtemel bir saldırı için yürüttüğü hazırlıkları tamamladığı bildirmesinin ardından İran'dan da açıklama geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini söyledi. 

ABD ve AB'nin desteğini alan İsrail'in saldırısı beklenirken ons altın fiyatı da gerilimden besleniyor. Spot piyasada altının ons fiyatı, 2 bin 384,85 dolara yükseldi. Gün içinde en düşük 2 bin 379,39 dolar, en yüksek de 2 bin 392,22 dolar seviyesi görüldü. Altının ons fiyatı cuma günü, 2 bin 432 dolara kadar yükselerek rekor tazelemişti.

16 NİSAN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

16 Nisan Salı  Güncel Altın Fiyatları

MUHABİR HABER MERKEZİ