Yurt Dışından İkinci Telefon Getirmek Artık Yasak!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada: Yurt Dışında Birden fazla telefonun gümrük vergisi ödenerek yurda girdirilmesi ve bu telefonların kayıt dışı olarak satılmasına imkan sağlanıyordu, Bakanlık bu yeni karar ile bu tür eylemlerin önüne geçeceklerini açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemensine göre artık yurtdışında sadece yurda 1 telefon getirilecek böylece daha önce birden fazla getirilen telefonların birinin Kayıt dışı olarak satılmasına sebeb oluyordu, bakanlık bu Yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

2 TELEFON GETİRMEK YASAKLANDI

Yurt dışından ikinci telefon getirmek yasaklandı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yasaklanan ikinci telefonlara gümrükten el konulacak. Yolcunun yurt dışına çıkışında el konulan telefon kendisine iade edilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemenin gerekçesi ise kaçakçılığın önlenmesi. Birden fazla telefonun gümrük vergisi ödenerek yurda sokulması, bu telefonların kayıt dışı olarak satılmasına imkan sağlıyordu. Yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.,

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARIN KAYIT SÜRELERİ UZATILDI

Yurt dışından cep telefonu getirenler için kayıt süresi ise uzatıldı. Geçtiğimiz ay yapılan düzenleme ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı.

TELEFON KAYIT ÜCRETİ YÜKSELTİLDİ

Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini e- Devlet Kapısı üzerinden otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar uzatabilirler.

Öte yandan Ocak 2024 itibariyle yurt dışı telefon kayıt ücreti 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti.

Bakmadan Geçme