• Haberler
  • Gündem
  • YKS Soru Kitapçıkları Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Taşındı

YKS Soru Kitapçıkları Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Taşındı

Hafta sonu gerçekleşecek YKS için hazırlanan soru kitapçıklarının basımı, Ankara'da özel güvenlik önlemleriyle korunan ve iletişim araçlarından izole edilmiş bir matbaada tamamlandı. Bu matbaa, elektriksel iletken metal ile kaplanmış muhafaza olan bir 'faraday kafesi' ile çevrili ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunuyor.

Soru kitapçıkları ve sınav evrakları, elektromekanik kilitli bir şekilde güvenli kamyon ve TIR'lara yüklendi. Toplam 40 günde basılan bu materyaller, sabahın erken saatlerinde ülke genelindeki 245 sınav merkezine doğru yola çıkmak üzere hazırlandı.

SINAV MERKEZLERİNE YOLA ÇIKTI

Sınav evraklarını taşıyan 536 nakliye aracı, yoğun güvenlik önlemleri altında hareket etti. Ankara'dan sınav merkezlerine doğru yol alan araçların seyahati, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından sıkı bir şekilde koordine edildi. Ayrıca, özel yazılımlı araç takip sistemi ve GPS teknolojisi kullanılarak nakil araçlarının hareketleri izlendi.

1 MİLYON GÖREVLİ SAHADA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS'nin Temel Yeterlilik Testi'ne 3 milyon 120 bin 878, Alan Yeterlilik Testi'ne 2 milyon 19 bin 709 ve son oturum Yabancı Dil Testi'ne ise 233 bin 389 adayın katılması bekleniyor. YKS-2024'te yaklaşık 1 milyon görevli de sahada olacak.

MUHABİR

Bakmadan Geçme