Yapay Zeka İle Ajanlık Yaptı

ABD'de, Google'da eski yazılım mühendisi olan ve 'gizlice' Çin merkezli şirketlerle çalıştığı iddia edilen Ding Linvey, Google'ın yapay zekasına ilişkin 'ticari sırları çalmakla' suçlandı.

ABD’de, Google’da eski yazılım mühendisi olan ve “gizlice” Çin merkezli şirketlerle çalıştığı iddia edilen Ding Linvey, Google’ın yapay zekasına ilişkin “ticari sırları çalmakla” suçlandı.

TİCARİ SIRLARI ÇALIYOR

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Google’da yazılım mühendisliği yapan “Leon Ding” adıyla da bilinen Ding Linvey’e Google’a ait yapay zeka teknolojisine ilişkin “ticari sırları” çalmaktan 4 ayrı suçlama yöneltildi. Çin vatandaşı Ding’in Google personeliyken Çin merkezli firmalarla “gizlice” çalıştığı ifade edilen açıklamada, bu süreçte Google’a ait hassas bilgileri kişisel hesabına aktardığı kaydedildi.

10 YILA KADAR HAPİS


Açıklamada, gözaltına alındığı belirtilen Ding’in suçlu bulunması halinde suçlamaların her biri için 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği ifade edildi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, açıklamasında, “Bugünkü suçlamalar, Çin merkezli şirketlerin, Amerikan buluşlarını çalmak için ne kadar ileri gidebileceğinin son göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

1 YIL BOYUNCA DEVAM ETTİ


Wray, bu hırsızlıkların ülke ekonomisine ve ulusal güvenliğe "olumsuz sonuçları" olacağını belirtti. Çin vatandaşının 500'den fazla gizli dosyayı çaldığı iddia ediliyor. İddianameye göre, Ding 2019 yılında Google tarafından işe alındı ve Google'ın ağındaki bilgileri kişisel bir Google hesabına yüklemeye başladı. Bu yüklemelerin bir yıl boyunca periyodik olarak devam ettiği iddia ediliyor.

PEKİN'E GİDECEKTİ

Ding, geçen yıl Çin'deyken kişisel bilgisayarına daha fazla dosya yüklemeye çalışırken Google tarafından işaretlendi. ABD'ye döndüğünde, Google'ın bilgisi dışında, 26 Aralık'ta istifa etmeden önce San Francisco'dan Pekin'e tek yönlü bir bilet aldığı belirlendi.

Bakmadan Geçme