• Haberler
  • Yerel
  • Yangınlardan Sonra Ormanlarda Piknik Yapmak Yasaklandı

Yangınlardan Sonra Ormanlarda Piknik Yapmak Yasaklandı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlık alanlarda ateşli piknik yapılmasına izin verilmeyeceğini ve ormanlara girişlerle ilgili bazı kısıtlamaların getirileceğini duyurdu.

Orman Yangınları İle Mücadele Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türkiye'nin en büyük blok ormanlarından birine sahip olan ve Avrupa'nın 100 sıcak noktasından biri olarak kabul edilen Karabük'teki ormanların yangın riskine karşı alınacak önlemler ve müdahale stratejileri ele alındı. Orman Bölge Yangın Şube Müdürü Ersan Kabakçı ve AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından araç, ekipman ve personel durumu ile orman yangınlarına müdahale organizasyonu hakkında sunumlar yapıldı.

ZARARLAR EN AZA İNDİRİLECEK

Vali Yavuz, konuşmasında yangınların önlenmesi ve zararlarının en aza indirilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, geçmişte yaşanan yangınların deneyimlerinden ders alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kriz merkezlerinin afetlerle mücadelede önemli bir role sahip olduğunu vurgulayarak, orman varlığının korunması ve yangın riskinin azaltılması için tüm kurumların işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

ATEŞLİ PİKNİK YASAKLANDI

Vali Yavuz, özellikle hava sıcaklıklarının artmasıyla yangın riskinin arttığına dikkat çekerek, ormanlık alanlarda ateşli piknik yapılmasının yasaklanacağını ve ormanlara girişlerle ilgili kısıtlamaların getirileceğini açıkladı.

Toplantı, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme