• Haberler
  • Teknoloji
  • X, Platformda Yetişkin İçerik Paylaşımına Resmi Olarak İzin Verdi

X, Platformda Yetişkin İçerik Paylaşımına Resmi Olarak İzin Verdi

Twitter yani yeni adıyla X platformda yetişkinlere yönelik içerik paylaşımlarına izin verdiğini açıkladı.

X platformu, yetişkinlere yönelik içeriklerin paylaşımına ilişkin politikalarını güncelleyerek, bu tür içeriklerin daha düzenli ve güvenli bir şekilde dağıtılmasını sağlayacak yeni kurallar getirdi. Şirketin destek sayfasında yer alan açıklamaya göre, kullanıcıların rızalarıyla üretilen ve dağıtılan cinsel temalı materyalleri oluşturma, dağıtma ve tüketme hakkı desteklenmekte. Ancak bu içerikler, 18 yaşın altındaki ve doğum tarihini girmemiş kullanıcılar tarafından görülemeyecek şekilde sınırlanacak.

18 YAŞ ALTININ GÖRMESİ ENGELLENECEK

Şirket, yetişkin içeriklerini yayınlayan kullanıcıların bu paylaşımları "hassas içerik" olarak etiketlemelerini zorunlu kılacak. Bu sayede, çocuklar ve görmek istemeyen yetişkinler bu tür içeriklerden korunmuş olacak. Reuters'ın raporuna göre, platformdaki toplam paylaşımların yaklaşık yüzde 13'ü yetişkin içeriğinden oluşuyor, bu da platformun içerik çeşitliliği açısından önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor.

X, Platformda Yetişkin İçerik Paylaşımına Resmi Olarak İzin Verdi

Bu politika değişiklikleri, platform kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini koruma amacı güdüyor ve aynı zamanda çeşitli içeriklerin serbestçe ifade edilmesine olanak tanıyor.

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme