• Haberler
  • Dünya
  • UNICEF'ten Gazze'de Çocuklar İçin Acil Ateşkes Çağrısı

UNICEF'ten Gazze'de Çocuklar İçin Acil Ateşkes Çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan İsrail'in bombalarına karşı mücadele veren Filistinliler bir yandan da açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. Açlıktan en çok etkilenenler ise çocuklar.

Dünyanın her bir köşesindeki savaşlarda olduğu gibi İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı soykırımdan da en fazla çocuklar etkileniyor. Çoğu zaman bir öğün bile yemek yiyemeyen, kıtlıkla mücadele eden ve bunun sonucu da salgın hastalıkların artış gösterdiği Gazze'de acil ateşkese ihtiyaç duyuluyor.

Dünyanın birçok ülkesi ateşkes çağrısında bulunup İsrail'e tepkilerini dile getirmesine rağmen, İsrail bu çağrı ve tepkilere karşı kulaklarını tıkamış durumda. 

Son olarak Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) de çocuklar için acil ateşkes çağrısında bulundu.

UNICEF; “Gazze'de pek çok kişi günde sadece bir öğünle hayatta kalırken, diğerleri hiç öğün bulamıyor” dedi. 
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 139 gündür devam ediyor. UNICEF tarafından yapılan açıklamada, “Gazze'de pek çok kişi günde sadece bir öğünle hayatta kalırken, diğerleri hiç öğün bulamıyor. Çocuklar akut beslenme yetersizliği ile karşı karşıya, temiz su kişi başına 1 litrenin altında. Gazze'de 4 ayı aşkın süredir devam eden şiddet insani krize yol açtı. Çocukların hemen ateşkese ihtiyacı var” denildi.

Bakmadan Geçme