• Haberler
  • Dünya
  • Ukrayna, Rusya'ya Ait Su-57 Savaş Uçağını Vurdu

Ukrayna, Rusya'ya Ait Su-57 Savaş Uçağını Vurdu

Ukrayna, saldırılarda X-59 ve X-69 füzelerini kullanabilen Rusya'nın en gelişmiş savaş uçağı olarak bilinen 5. nesil savaş uçağını vurdu.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşta bir ilk yaşandı. Avrupa ülkeleri, NATO ve AB'nin çok büyük desteğini alan maddi ve askeri techizat bakımından her türlü donanıma sahip olan Ukrayna, Rusya'ya ait 5. nesil savaş uçağını vurdu.

Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü, Astrahan bölgesindeki Ahtubinsk askeri hava üssüne düzenlenen saldırıda Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağının vurulduğunu duyurdu.

Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü, 2 yılı geride kalan savaşta ilk kez Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağını vurduklarını duyurdu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada dün Rusya'nın Astrahan bölgesindeki Ahtubinsk Askeri Hava Üssü'ne saldırı düzenlendikleri bildirildi.

Ukrayna, Rusya'ya Ait Su-57 Savaş Uçağını Vurdu

UYDU FOTOĞRAFLARIYLA KANITLANDI

Askeri üssün temas hattından 589 kilometre uzaklıkta bulunduğu belirtilen açıklamada, saldırıda Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağının vurulduğu kaydedildi. Açıklamada, uçağın vurulduğunun uydu fotoğraflarıyla kanıtlandığı ifade edildi.

Bakmadan Geçme