Türkiye 5.5G'ye Ne Zaman Geçiyor! Bakan Açıkladı

Turkuaz Medya Grubu'nun aylık ekonomi dergisi INBUSINESS tarafından düzenlenen II. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi'nin özel oturumunda T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, İletişim Başkanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmaların ışığında 2026 yılında 5.5G'ye geçilmesinin planlandığını belirtti.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Okan Müderrisoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sosyal medya şirketlerinin yerel kural ve mevzuatlara uyum konusu ele alındı.

YASAL DÜZENLEMEYİ YAPAN İLK ÜLKELERDENİZ

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, sosyal medyanın içerisinde önemli veriler barındırdığını ve bu verilere ulaşmak için bir mücadelenin olduğunu vurgulayarak, "Sosyal medya ile ilgili yasal düzenlemeyi ilk yapan ülkelerden biriyiz. Sosyal medyanın belirli kurallara tabi olması gerektiğini savunuyoruz ve bu doğrultuda yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Ancak, sosyal medya platformları ülkemizdeki yasal düzenlemelere uymak istemiyorlar" şeklinde konuştu.

YASAL DÜZENLEMELER ÇOK ÖNEMLİ

Şeffaflığın sağlanması için yasal çerçevenin çizildiğini belirten Sayan, "Kriz anlarında şirketlerle diyalog başlatabilmek ve orada muhatap bulabilmek açısından yasal düzenlemeler çok önemlidir. Bu yasalara uymayan şirketlere, hukukun el verdiği ölçüde gerekli işlemler yapılabilmelidir" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ BİR İNTERNET DENEYİMİ YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ

Güvenli internet kavramının tabana yayılmasını hedeflediklerini belirten Sayan, "Başta çocuklar olmak üzere hem ebeveynler hem de 45 milyon sosyal medya kullanıcısı için güvenli bir internet deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz" dedi.

Zirvenin son özel oturumunda House Beautiful Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Fatma Özel'in ev sahipliğinde moda tasarımcısı Dilek Hanif ağırlandı. Dilek Hanif, tüm dünyada geleneksel değerlerin artık daha kıymetli olduğuna dikkat çekerek, "Bu kadar zengin bir tarih ve kültüre sahip bir ülke olarak güçlü bir mirasa sahibiz. Bu mirası gelecek nesillere aktararak yaşatmak, sürdürülebilirliğin bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme