• Haberler
  • Ekonomi
  • TÜİK En Çok Kazandıran Yatırım Araçlarını Açıkladı

TÜİK En Çok Kazandıran Yatırım Araçlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mayıs ayına ilişkin açıkladığı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

Reel getiri oranlarına göre, BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE'ye göre yüzde 6,89, TÜFE'ye göre ise yüzde 5,44 reel getiri sağlayarak en yüksek performansı gösterdi. Ancak, bu başarıya rağmen diğer yatırım araçları da farklı performanslar sergiledi.

DOLAR VE AVRO YATIRIMCISINI ÜZDÜ

Yatırımcıların dikkatle takip ettiği mevduat faizi (brüt), Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,19, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 0,19 oranında reel getiri sağladı. Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ise Yİ-ÜFE'ye göre yüzde 0,38, TÜFE'ye göre ise yüzde 0,99 reel getiri sağladı. Ancak, dolar ve avro gibi dövizler ile külçe altın yatırımcısına kayıplar yaşattı.

KÜLÇE ALTIN EN ÇOK GETİRİ SAĞLAYAN OLDU

Üç aylık değerlendirmede külçe altın, en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Ancak, altı aylık ve yıllık bazda BIST 100 endeksi yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sunmayı başardı. Bu süreçte dolar, özellikle TÜFE'ye göre yapılan değerlendirmelerde yatırımcısını kayıplara uğratan önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı.

Bakmadan Geçme