Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Cezası Belli Oldu

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının PFDK cezaları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve olaylı geçen maçın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezaları açıkladı.

TRABZONSPORA 3 MİLYON 112 BİN TL CEZA

Trabzonspor Kulübü, maçın ardından 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı. Ayrıca, bordo-mavili kulüp toplamda 3 milyon 112 bin TL para cezasına çarptırıldı.

1 MAÇ CEZA VERİLDİ

Fenerbahçe cephesinde ise futbolcular Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a 1 maç cezası verildi. Ancak Osayi için herhangi bir ceza uygulanmadığı belirtildi.

TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

1- TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 17.03.2024 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 3.000.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına

 FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu BATI ALT VIP PLATİNUM C, SOCİOS.COM TRA FAN TOKEN DOĞU ALT TRİBÜNÜ DOĞU ALT J, I, KUZEY KALE ARKASI KUZEY ALT J numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Bakmadan Geçme