TİP'ten Çağlayan Adliyesi Önünde 'Atalay' Eylemi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti üyeleri, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde kararı protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi Kararı’nı uygulamayarak, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay dosyasını karar vermek üzere Yargıtay’a göndermesine Türkiye İşçi Partisi’nden tepki geldi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti üyeleri, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde kararı protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla da eyleme destek verilmesi çağrısında bulundu.

Mesele Parti Değil Adalet Meselesi

Hukuksuzluğa itiraz eden herkesi nöbete katılmaya davet ettiklerini belirten Baş, “AYM’nin hakkında 2. kez hak ihlali ve tahliye kararı verdiği Can Atalay için kendisine gelen talimatı uygulamayarak suç işlemekte ısrar eden 13. ACM görevini yapana kadar İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde oturuyoruz. Mesele parti meselesi değil, hukuk ve adalet meselesi. Bu hukuksuzluğa itiraz eden tüm siyasi partileri ve yurttaşlarımızı nöbetimize katılmaya çağırıyorum.”

Özgür Özel’den Destek Açıklaması

Erkan Baş’ın çağrısına ilk destek açıklaması CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi.

Özel, sosyal medya hesabından Erkan Baş’ın paylaşımını alıntılayarak; “Çağlayan Adliyesi önünde Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliyesinin Anayasaya aykırı biçimde engellenmesini teşhir eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın çağrısını destekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme