• Haberler
  • Yerel
  • TBMM İliç Araştırma Komisyonu Çöpler Maden Ocağı'nda İncelemelerde Bulundu

TBMM İliç Araştırma Komisyonu Çöpler Maden Ocağı'nda İncelemelerde Bulundu

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde 13 Şubat’ta meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı toprak kayması kazasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu bölgede incelemelerde bulundu.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili ve TBMM İliç Araştırma Komisyonu Üyesi Mesut Doğan, gerçekleştirilen incelemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kazanın aydınlatılmasına ilişkin çalışmalara devam ettiklerine dikkat çeken Doğan, “Erzincan İliç TBMM İliç Araştırma Komisyonu olarak Çöpler Maden Ocağı’ndaki kazayla ilgili incelemelerde bulunduk. 2 gün süren çalışmalarımız boyunca İliç’teki kazanın aydınlatılması hususunda önemli bilgiler edindik. 

BÖLGEDEKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ ALDIK

Komisyon heyetiyle birlikte Erzincan Valisi Sn. Hamza Aydoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda bölgedeki son durum hakkında bilgi aldık. İliç Kaymakamı Sn. Meriç Dinçer ve Belediye Başkanı Sn. Mustafa Gürbüz’ü ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Yığın liç kazasında hayatını kaybeden emekçilerimizden Ramazan Çimen ve halen arama çalışmalarının devam ettiği Şaban Yılmaz’ın ailelerine de ziyarette bulunarak taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Ziyaretlerimizin yanı sıra akan yığın liç ve maden bölgesinde yerinde incelemelerde bulunarak AFAD uzmanlarını ve akademisyenleri dinledik. Çalışmalarımız süresince ev sahipliğini üstlenen Erzincan Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu Bey'e teşekkür ediyorum. Kazanın aydınlatılmasına yönelik araştırmamıza Ankara’daki çalışmalarda devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme