• Haberler
  • Medya
  • Talk Show Efsanesi Wendy Williams'ın Hastalığı Sevenlerini Üzdü

Talk Show Efsanesi Wendy Williams'ın Hastalığı Sevenlerini Üzdü

ABD'nin gündüz talk show efsanesi 59 yaşındaki Bayan Williams, on yıldan fazla bir süre boyunca popüler, ulusal çapta düzenlenen Wendy Williams Show'a ev sahipliği yaptı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle 2022'de sona erdi.

ABD'nin gündüz talk show efsanesi 59 yaşındaki Bayan Williams, on yıldan fazla bir süre boyunca popüler, ulusal çapta düzenlenen Wendy Williams Show'a ev sahipliği yaptı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle 2022'de sona erdi.

BBC'de yer alan habere göre Wendy Williams Hunter'ın ekibi, geçtiğimiz yıl afazi ve demans tanısının konulduğunu açıkladı. Ekip, haberi "sağlığıyla ilgili yanlış ve incitici söylentileri düzeltmek için" paylaştığını söyledi.

HASTALIĞIN TANISI GEÇTİĞİMİZ YIL DOĞRULANDI


Bakım ekibi yaptığı açıklamada, "Wendy's hayranlarının bildiği gibi, geçmişte Graves Hastalığı ve Lenfödem ile ilgili tıbbi mücadelelerinin yanı sıra sağlığıyla ilgili diğer önemli zorluklar hakkında kamuoyuna açıktı. Geçtiğimiz birkaç yılda, Wendy'nin bilgi işleme yeteneği hakkında zaman zaman sorular gündeme geldi ve çoğu kişi Wendy'nin durumu hakkında spekülasyonlar yaptı, özellikle de sözlerini unuttuğunda, zaman zaman kararsız davrandığında ve finansal işlemleri anlamada zorluk yaşadığında" dedi.


Ekip, Williams'ın tanısının geçtiğimiz yıl 'bir dizi tıbbi testle' doğrulandığını da ekledi.

Afazi, iletişim yeteneğini etkileyen, hastaların sıklıkla düşüncelerini ifade etmekte zorlandığı ve hatta konuşma veya yazma yeteneklerini kaybettiği bir sinir sistemi sendromudur.

Demans ise beynin sol tarafındaki hasarın neden olduğu, dil ve iletişim yeteneklerini etkileyen tedavi edilemez bir beyin bozukluğudur. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), zamanla kötüleşen semptomların kontrol altına alınabileceğini ancak ilerlemelerini yavaşlatabilecek veya önleyebilecek bir tedavi bulunmadığını söylüyor.


Nadir hastalık, diğer demans türlerine göre daha genç yaşlarda ortaya çıkıyor ve çoğu 45 ila 64 yaş arasında teşhis ediliyor.

Temmuz ayında 60 yaşına girecek olan talk show sunucusu, radyo kariyerine New York'ta DJ ve şok sporcusu olarak başladı. Ancak 2008'den 2021'e kadar The Wendy Williams Show'un sunucusu olarak adından söz ettirdi. Williams'ın sunuculuk tarzı, samimi sözleri ve canlı yayındaki tartışmaları internette viral anlar olarak varlığını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme