Steam İade Politikasını Değiştiriyor

Steam güncellediği iade politikası ile birlikte bundan sonra erken erişim oyunlara da 2 saat sınırı getirdi.

Steam normal şartlarda bir oyunu piyasaya sürüldükten sonra iade edebilmeniz için maksimum 2 saate kadar oynamaya veya maksimum 14 gün süre veriyor. Bu şartlardan birini bile aştığınız takdirde istisnai durumlar haricinde satın almış olduğunuz oyunu iade etmeniz mümkün olmuyor. Bunun dışında bir de ön sipariş edilen oyunlar için sunulan bir iade politikası bulunuyor. Bu da ön sipariş verdiğiniz oyunu piyasaya sürülene kadar dilediğiniz zaman iade edebilmenize olanak tanıyor. Yeni iade değişikliği politikası da tam olarak bu durumla ilgili.

 

Önden erişim oyun süreleri iade şartları kapsamında olacak

 

Son dönemde birçok oyun, Deluxe ve Ultimate gibi isimlerdeki farklı ve daha pahalı olan paketlerinde oyunculara normal çıkış tarihinden birkaç gün önden erişim imkânı tanıyor. Bu önden erişim sürecinde oyuncular oyunu diledikleri kadar oynayıp çıkış gününe kadar oyunu iade etme olanağına sahiplerdi ancak bu yeni değişiklik ile artık önden erişim sürecindeki oyun süreniz de iade için gerekli koşullar kapsamında ele alınacak.

Konuya dair Steam tarafından paylaşılan duyuru şu şekilde:

“Bugün, ön siparişle satın alınan oyunlara ilişkin iade politikamızın bir bölümünü güncelledik. Bu değişiklik, ön sipariş aşamasında olan ve “önden erişim” sunan oyunları kapsamaktadır. Önden Erişim döneminde elde edilen oynama süresi de Steam iade süresine dâhil edilecek. Steam İadeleri ile ilgili daha fazla bilgiyi buradan bulabilirsiniz.”

MUHABİR

Bakmadan Geçme