• Haberler
  • Oyun
  • Steam Anlık Olarak 36 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı

Steam Anlık Olarak 36 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformu olan Steam, kendi rekorunu bir kez daha kırarak anlık çevrimiçi oyuncu sayısını 36 milyonun üzerine çıkardı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformu olan Steam geçtiğimiz günlerde kendi rekorunu tazeledi. Anlık olarak 36 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan platform, her geçen gün kullanıcı sayısını da arttırmakta. Bu 36 milyon kullanıcıdan 11 milyonu aktif olarak oyundayken, kalanlar ise çevrimiçi olarak platformda bulunuyordu. En fazla oyuncuya sahip oyun ise yine 1,2 milyon anlık oyuncu ile CS2 oldu.

Steam ilk ne zaman yayınlandı?

Steam ilk defa 12 Eylül 2003 yılında Half-Life 2’nin çıkışı ile birlikte oyunculara sunuldu. O zamandan bu zamana dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformu olma unvanını kimseye kaptırmayana Steam, dünya çapında kutulu oyunların azalması ve internet üzerinden oyun alıp indirme alışkanlığını da yaygınlaştıran platform oldu. Platformun sahibi olan Valve, sadece platformdan 2023 yılında 8 milyar dolara yakın bir gelir elde etti. Platform zamanla sadece bir oyun mağazasından bir ekosisteme de evrildi. Bugün içerisinde kendi pazarını, sosyal medyasını ve daha birçok fonksiyonunu barındıran bir yapı haline büründü.

Bakmadan Geçme