• Haberler
  • Oyun
  • Stardew Valley 1.6 Güncellemesinin Çıkışı

Stardew Valley 1.6 Güncellemesinin Çıkışı

Sevilen oyun Stardew Valley için son zamanlarda yeni bir güncelleme bekleniyor. 1.6 güncellemesi alacak olan oyun yeni birçok içerikle birlikte daha fazla saatimizi almaya geliyor.

Stardew Valley, ülkemizde de oldukça sevilen 2D bir hayat simülasyonu oyunlarının belki de en başarılısı. Oyunun en önemli noktası ise tamamen tek kişi tarafından geliştiriliyor oluşu. Geliştiren kişi olan Eric "ConcernedApe" Barone, oyunu aslında bir alıştırma olması için tasarlamaya başlamış, sonrasında potansiyelini fark edince ise daha da üstüne koyup piyasaya sürmüştü. Çıkışından beri milyonlar satan ve herkesin severek oynadığı bu oyun, bir sonraki büyük güncellemesini de almak üzere.

Oyuna aslında 1.5’den sonra büyük bir yama gelmeyeceği açıklanmış olsa da başta da bahsettiğimiz gibi o kadar sevilen bir oyun oldu ki yapımcısı yeni bir güncelleme isteğine kayıtsız kalamadı. Gelecek bu büyük güncelleme ile yeni diyalog seçenekleri ve itemlerin yanı sıra büyük ve küçük yeni eventlerin de oyuna eklenmesi bekleniyor. Aslında 2023 yılında görmeyi beklediğimiz yama hakkında yapımcı Eric yeni bir açıklama yaptı. Yama tek kişi tarafından geliştirildiğinden ve ilk planladığından daha fazla içeriğe sahip olduğundan dolayı geciktiğini söyleyen yapımcı, sonunda beklenen haberi verdi ve yamanın çıkış tarihini açıkladı. Oyun için gelen en büyük güncellemelerden biri olacak olan 1.6 yaması 19 Mart tarihinde PC platformuna çıkışını yapacak. Konsollar için ise ne zaman geleceği açıklanmadı. Ayrıca yapımcı oyunun 2024 yılı itibariyle 30 milyon satışı geçtiğini açıkladı. Tek kişi tarafından geliştirilen bir oyun için bu gerçekten de inanılmaz bir başarı. Umuyoruz kendisi ilerde bu başarılarını devam ettirir ve bizleri daha da iyi oyunlarla bir araya getirir. Şimdilik ise bize 1.6 yaması için 19 marta kadar beklemekten başka birey düşmüyor.

Bakmadan Geçme