• Haberler
  • Ekonomi
  • SSK ve Bağkur Emeklilerinin Zam Oranları Yüzde 49,25 oldu

SSK ve Bağkur Emeklilerinin Zam Oranları Yüzde 49,25 oldu

SON DAKİKA! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini bildirdi. Asgari ücret ve Memur ve Memur emekli maaşlarında zam olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedar Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini açıkladı. Herkesin merak ettiği soru Asgari ücret, memur ve memur emekli maaşlarında zam olacak mı sorusu gündem oldu. 

Işıkhan, emekli maaşlarının Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra farkların 1 haftada hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammı artış oranının yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükseltilmesi sonrası sıcak bir gelişme yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldığını duyurarak, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz." dedi.

Bakan Işkıhan Sosyal medya hesbaından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun.

Yüzde 42,56'dan 49,25'e yükseltildi

Enflasyon verilerine göre 37,56 olarka belirlenen SSK ve Bağkur emekli zam oranı Yüzde 5'lik artışla 42,56 oalrak güncellenmişti. Emeklilerden gelen tepkiler sonrasında bu oran Yüzde 49,25 olarak revize edildi. 

En Düşük Emekli Aylığı Kaç TL Oldu? 

Yüzde 42,56'lık zam oranı açıklandığında en düşük emekli aylığı 10 Bin TL olarak açıklanmıştı. yüzde 6'64 yeni artış ile bu rakam 11.193,75 TL oldu.

Tüm Emekliler için aynı oranda artış olacak mı? 

Tüm SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylı kartış oranı yüzde 49,25 oldu. 
 

Bakmadan Geçme