• Haberler
  • Yerel
  • Sokak Hayvanlarını Toplatıp Barınağa Gönderen Muhtar Kadınların Hışmına Uğradı

Sokak Hayvanlarını Toplatıp Barınağa Gönderen Muhtar Kadınların Hışmına Uğradı

Sivas'ta mahallede başıboş bir şekilde gezinen ve insanları rahatsız eden sokak hayvanlarını toplatarak barınağa gönderen muhtar, bir grup kadının hışmına uğradı.


Sivas Mehmet Akif Ersoy Mahallesi muhtarı, sokak köpeklerinden korkan çocukların okula rahat bir şekilde gidip gelemediği için hayvanları toplatarak barınağa gönderme kararı aldı.

Düşüncesini de uygulamaya geçiren muhtar, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Hayvansever olduğunu iddia eden bir grup, muhtarlığa adeta baskın düzenledi. Muhtarlığa giderek mahalle muhtarıyla görüşmek isteyen grup, cep telefonlarının kameralarını da açarak yaşananları kayda alıp sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Görüntülerin dolaşıma girmesiyle birlikte mahalle muhtarı gündem olurken tepki gösteren kadınlar da sosyal medya kullanıcılarının hışmına uğradı.

Kendisini hayvan koruma görevlisi olarak tanıtan ve isminin Arife olduğunu belirten bir kadın, “Sokak hayvanlarını toplayıp barınağa gönderiyormuşsunuz. Sizden bir açıklama bekliyoruz” ifadelerinin üzerine sakinliğini koruyan mahalle muhtarı, “Sokak hayvanları mahallemizde başıboş dolaşan, sahipsiz olan hayvanları topluyoruz” diyerek cevap verdi. 

Çocukların okula rahat bir şekilde gidemediğini dile getiren muhtar, “İnsanların hem kendileri hem de çocuklar rahat ve huzurlu bir şekilde mahallede dolaşabilsin istiyoruz” demesine rağmen muhtarlığa adeta baskına gelen kadınlar muhtarı dinlememekte ısrar etti.

Özellikle son bir yıl içerisinde yüzlerce insanın sokak köpekleri tarafından ısırıldığı ve 31 mart yerel seçimlerinden önce hemen her siyasi partinin ortak gündem maddesi sokak hayvanları sorununa çözüm bulmak olmasına rağmen hala devam eden sorunun çözümüne yönelik çalışmaya tepki gösterilmesi sosyal medya kullanıcılarını da ikiye böldü.

 

Bakmadan Geçme