• Haberler
  • Yaşam
  • Soğan Nasıl Saklanır? Soğanı Saklamanın En İyi Yolu! 6 Aya Kadar Taze Kalan Soğanlar

Soğan Nasıl Saklanır? Soğanı Saklamanın En İyi Yolu! 6 Aya Kadar Taze Kalan Soğanlar

Soğanlarınızın küflenmemesini veya yumuşamamasını sağlamak için saklamanın doğru yolu arıyorsanız buldunuz! İşte 6 aya kadar soğanlarınızı taptaze şekilde saklamanın yolları...

Soğanlar yemeklerin baştacı ve bir numaralı aroma vericisidir. Faydası da sayılamayacak kadar çoktur. Kokusuna dayanamayanlar olsa her evde mutlaka soğan bulunmaktadır. Peki aldığımız soğanları nasıl muhafaza etmeliyiz? Soğanlarınızı küflenmeden ve taptaze şekiilde saklamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzmanlar , soğanlarınızı düzgün bir şekilde saklarsanız altı aya kadar dayanabileceğini söylüyor; peki onları tam olarak nereye koymalısınız?

BUZDOLABINA KOYMAYIN

Öncelikle soğanlarınızı buzdolabında saklamayın. Soğuk ve nemli ortam, soğanın nişastayı şekere dönüştürmeye başlamasına neden olduğundan bu çok yönlü sebze için iyi değildir. Bu, zamanla soğanların ıslak ve yumuşak olmasına neden olur ve sonunda onları pişirmeye geldiğinizde çıtırlığını kaybedeceği anlamına gelir.

FIRINDAN VE GÜNEŞTEN UZAK

Bunun yerine kahverengi, beyaz ve kırmızı soğanların karanlık, serin, kuru ve iyi havalandırılan bir yerde saklanması en iyisidir. Mutfak dolabı mükemmel bir yer gibi görünebilir ancak bilmeniz gereken bir şey var; dolap fırınınızın yakınında olamaz. Fırınınızı her kullandığınızda bu alanların sıcaklığı dalgalanır, bu da soğanlarınız için sıcak ve nemli bir ortam yaratarak buzdolabındakiyle aynı soruna neden olabilir.

Soğan Nasıl Saklanır? Soğanı Saklamanın En İyi Yolu! 6 Aya Kadar Taze Kalan Soğanlar

Fırınınızdan uzakta bir dolap iyidir, ancak soğanları saklamak için en iyi yer garajdır - ya da sahip olacak kadar şanslıysanız kiler. Serin ve kuru bir alan bulmanın yanı sıra, güneş ışınlarının yarattığı ısı küf oluşumunu teşvik edebileceğinden soğanların doğrudan güneş ışığından uzak tutulması gerekir.

PLASTİK TORBADAN ÇIKARIN

Soğanı bir süpermarketten plastik bir torba içinde satın alırsanız saklamadan önce bu torbanın çıkarılması gerekir. Bu ürünleri asla kapalı plastik içinde saklamayın çünkü hızla bozulmaya neden olur.
Plastik torbalar, nemin torba içinde hapsolmasına neden olur, bu da küf oluşumunun daha muhtemel olduğu anlamına gelir. Bunun yerine "soğan ve sarımsakları havanın dolaşabileceği bir sepet veya kese kağıdı içinde tutmalısınız". Bu şekilde saklanırsa "soğan ve sarımsak üç ila altı aya kadar dayanabilir".

Bakmadan Geçme