• Haberler
  • Siyaset
  • Siyaseti Bırakmayan Kılıçdaroğlu Ne Yapmaya Çalışıyor! Asıl Amacı Ne?

Siyaseti Bırakmayan Kılıçdaroğlu Ne Yapmaya Çalışıyor! Asıl Amacı Ne?

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sonrası yaşadığı mağlubiyetin ardından gittiği kongrede hiç beklemediği halde Özgür Özel'e genel Başkanlığı bırakmak zorunda kalan Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaseti bırakmaması, Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor? hedefi nedir sorularını gündeme getirdi.

2010-2023 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı ve Türkiye'nin ana muhalefet lideri olarak görev yapmasına rağmen girdiği hiç bir seçimde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı üstünlük elde edemeyen ve son seçimlerden sonra yapılan Kongrede genel başkanlığıda kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaseti bırakmaması ve CHP üzerinden elini çekmemesi Ankara kulislerinin gündemi olmaya devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU YEREL SEÇİM ZAFERİNİ KENDİ BAŞARISI OLARAK GÖRÜYOR

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 31 Martta yapılan yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği başarının kendi başarısı olduğunu, bir önceki seçim özellikle sağ siyasi partilerle kurduğu Altılı Masa ittifakının bu seçimde meyvesini verdiğini düşünüyor. 

Yılalrdır Ak Parti tabanında ve sağ seçmenden oy alamayan CHP'nin yerel seçimlerde sağ seçmenden oy almasının Altılı Masa ile oluşturulan algının bir sonucu olduğunu düşünüyor. 

Sağ seçmen ile yapılan ittifakın ve helalleşmenin sağ seçmenin CHP'ye oy verebilir hale gelmesine vesile olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun Yerel seçimlerde CHP'nin aldığı başarıda kendisinin büyük payı olduğunu düşünüyor. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde siyasette yumşama olarak dillendirilen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine en sert tepki KEmal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. 

"Saray ile müzakere olmaz, mücadele olur" sözleri Özgür Özel'in Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi eleştirmişti. 

CHP'DEN ELİNİ ÇEKMEDİ

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun CHP'de ciddi ağırlığı olduğu ve tekrar liderliğe dönmenin hesapları yaptığı, Özgür Özel'in attığı her adımı yakınen takip ettiği ve CHP içine her durumda müdahil olduğu Ankara kulislerinde konuşulmakta. 

 

Bakmadan Geçme