• Haberler
  • Gündem
  • Sezai Hazır Kimdir? Ünlü Girişimci Hayatını Kaybetti

Sezai Hazır Kimdir? Ünlü Girişimci Hayatını Kaybetti

Habitat'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Sezai Hazır hayatını kaybetti

Sivil toplum çalışmalarında öncü isimlerden, özellikle gençlerin karar alma süreçlerinde yer alması için mücadele veren Habitat Derneği’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır bugün vefat etti.

Habitat derneğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Sivil toplum dünyası ve Habitat’tan yolu geçen herkesin hayatına dokunan bir insanı, kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sezai Hazır’ı ani kaybedişimizin üzüntüsü içerisindeyiz.

Can dostumuz, yol arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sivil toplum camiasına başsağlığı diliyoruz.

"Hayatta ne kadar yaşadığın değil, yaşarken ne kadar dost biriktirdiğin çok önemli iyi ki varsınız dostlar." Sezai Hazır

Not: Cenaze uğurlama ve taziye ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

 

 

SEZAİ HAZIR KİMDİR?

Sezai Hazır, Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Sezai Hazır, özel sektör deneyiminden sonra 1996 yılında, güçlü ortaklıklar temelinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla, teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında kapasite geliştirici çalışmalar yapan ve bu konuda topluluk merkezleri kurarak girişimcileri destekleyen Habitat Derneği’nin kuruluşunda yönetim kurulu başkanı olarak yer aldı.

Sezai Hazır ayrıca kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

1996 – 2002 yılları arasında Birleşmiş Milletler zirvelerinde Türkiye Hükümeti Resmi Heyeti’nde yer alarak, Türkiye’yi temsil etti.

HABİTAT DERNEĞİ NEDİR

Habitat Derneği (Habitat) dijitalleşen dünyayla uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde, toplumsal kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. 1995 yılında Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi ve 1996 yılında Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen gençler tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Habitat’ın kuruluş misyonu, dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmaktı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme