• Haberler
  • Gündem
  • Şehit Aybüke Öğretmen'in Şehadetinin 7. Yıldönümü

Şehit Aybüke Öğretmen'in Şehadetinin 7. Yıldönümü

Aybüke Yalçın öğretmenin PKK'lı teröristlerce şehit edilmesinin üzerinden 7 yıl geçti.

AYBÜKE ÖĞRETMEN KİMDİR

Şenay Aybüke Yalçın (1994 - 2017), Kanlı terör örgütü PKK tarafından öldürülen Türk öğretmen.

1994 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölümü sonrasında mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.

NEDEN VE NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de terör saldırısında hayatını kaybetti. Mesleğinin ilk yılında, Kozluk ilçesinde görev yaparken, teröristler belediye başkanının aracına ateş açtığında yanlışlıkla hedef oldu. O gün, öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra memleketine dönmek üzereyken trajik bir şekilde yaşamını yitirdi. 

Ailesi, onu dört gözle beklerken acı haberle sarsıldı. Şenay öğretmen, genç yaşta şehit olmuş ve cenazesinde beyaz bir duvakla son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Anısına, çalıştığı okula adı verildi ve kendi kurduğu müzik sınıfı, modern bir atölyeye çevrildi. Ayrıca, saldırıyı organize eden terörist, öğretmenin vefatından kısa bir süre sonra yakalandı. Bu, onun anısına yapılan saygının bir göstergesi oldu.

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme