• Haberler
  • Gündem
  • Şanlıurfa'da Karantinadan Hastalıklı Köpekleri Kaçırdığını Belirten Şahıs Tutuklandı

Şanlıurfa'da Karantinadan Hastalıklı Köpekleri Kaçırdığını Belirten Şahıs Tutuklandı

Şanlıurfa'da kuduz bölgesindeki köpekleri başka bölgelere kaçırdığı belirtilen kadın tutuklandı. Götürdüğü köpekler tespit edildi ve incelemeye alındı.

Şanlıurfa'dan Ankara'ya Kuduz Karantinasındaki Köpekleri Kaçıran Kadın Tutuklandı

35 KÖPEK KAÇIRDI

Şanlıurfa'da kuduz karantinası altında bulunan 35 köpeği kaçırarak Ankara'ya getirdiği iddia edilen Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı. Ankara Valiliği, sosyal medyada yer alan iddialar üzerine harekete geçerek, hayvanları kente getiren iki kişiyi gözaltına aldı. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, ilgili tüm birimlerimiz teyakkuza geçirildi. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Buket Özgünlü Boyacı, yapılan sorgulamanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karıştığı belirtilen diğer şüpheli Muhammed Savaş Demir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tespit edilen köpekler ise Ankara'da karantinaya alındı. Bu olay, hayvan hakları ve halk sağlığı konularında ciddi endişeleri gündeme getirdi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme