• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı hangisine bakılıyor?

Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı hangisine bakılıyor?

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı. Puan farkı 6 olsa da Fenerbahçe'nin hala matematiksel olarak şansı devam ediyor. 37.haftada Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Eğer Fenerbahçe Galatasaray'ı yenerse şampiyon son haftaki maçlarda belli olacak. Peki Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puanı eşit olursa genel averaja mı bakılacak, yoksa ikili averaja mı? İşte detaylar:

Süper Lig'in 36.haftasının bitmesinin ardından Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 6 puanlık fark devam ediyor. Şampiyonluğa Galatasaray çok yakın olsa da Fenerbahçe'nin az da olsa bir umudu bulunuyor. Özellikle Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenmesi halinde puan farkını 3'e düşürecek. Son hafta Konyaspor da Galatasaray'ı yenerse Fenerbahçe ikili averaj sayesinde şampiyon olacak. Zira Süper Lig'de şampiyonluk için genel averaja değil ikili averaja bakılıyor.

DERBİDE ŞAMPİYON BELLİ OLABİLİR!

Galatasaray ile Fenerbahçe 19 Mayıs Pazar günü saat 19:00'da karşı karşıya gelecek. Galatasaray Fenerbahçe ile berabere kalırsa ya da Fenerbahçe'yi yenerse şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Yok eğer Fenerbahçe Galatasaray'ı yenerse puan farkı 3'e düşecek ve şampiyonluk için son hafta maçlarının tamamlanması beklenecek.

MATEMATİKSEL OLARAK FENERBAHÇE HALA YARIŞTA!

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin ümitleri tükense de hala yarışın içerisinde bulunuyor. Galatasaray'ın son 2 maçını kaybetme ihtimali az olsa da yine de matematiksel olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olma durumu var.

Bakmadan Geçme